MAEIE își mărește numărul de angajați. Care este scopul și câți bani se vor cheltui din buget
Full Article 2 minutes read

MAEIE își mărește numărul de angajați. Care este scopul și câți bani se vor cheltui din buget

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) urmează să majoreze personalul de la 148 la 167 de persoane.  Acest lucru va costa bugetul de stat 3,5 milioane de lei pe an. Cabinetul de miniștri urmează să examineze propunerea în cadrul ședinței Guvernului din din 14 septembrie.

Potrivit notei explicative la proiectul de hotărâre, MAEIE solicită majorarea personalului cu 19 angajați pentru a consolida potențialul instituției în contextul creșterii volumului de sarcini puse în fața MAEIE odată cu obținerea la data de 23 iunie 2022 a statutului de stat candidat la Uniunea Europeană.

„Drept urmare, suplinirea efectivului limită al ministerului cu 19 unități de personal pe care o formulează acest proiect va asigura atât la nivelul MAEIE, cât și la nivelul țării o gestiune mai rapidă și eficientă a multitudinii de noi procese, care apar în contextul pașilor pe care Republica Moldova urmează să îi întreprindă în vederea deschiderii și desfășurării negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, se arată în nota informativă a proiectului

Este de așteptat ca Direcția Integrare Europeană  să fie suplinită cu 10 unități, Direcția Cooperare Bilaterală – cu 5 unități de personal, iar Direcția Drept Internațional a MAEIE, responsabilă de domeniului juridic al relațiilor bilaterale și multilaterale ale Republicii Moldova cu partenerii externi, dar și de examinarea proiectelor de acte normative, se va suplini cu 4 unități (de la 14 la 18 unități).

Salariile noilor angajați MAEIE vor necesita 3,5 milioane de lei anual de la bugetul de stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: