Magistrații au emis mandate de arestare pe numele celor patru medici-experţi, reţinuţi în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra cost
Full Article 2 minutes read

Magistrații au emis mandate de arestare pe numele celor patru medici-experţi, reţinuţi în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra cost

Patru medici-experţi, reţinuţi în dosarele acordării gradelor de invaliditate contra cost au primit mandate de arestare, informează Centrul Național Anticorupție. Instanţa de judecată a decis plasarea în arest a acestora pe diferite termene, cuprinse între 15 şi 30 de zile. Astfel, 3 persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul nr. 13, iar una dintre ele – la domiciliu.

Alte două persoane se află în izolatorul CNA pe un termen de 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanţei mandate de arestare pe numele lor. O persoană (intermediar) din cele 7 reţinute a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei, colaborează cu ancheta şi este cercetată în stare de libertate.

Amintim că ieri, 18 august, CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în la sediul Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă. Şapte medici-experţi şi intermediari au fost reţinuţi, iar în total, în jur de 20 de persoane, printre care medici-experţi şi intermediari, sunt suspectate de complicitate la schema de acordare contra mită a gradelor de dizabilitate.

Centrul Naţional Anticorupţie face un apel către cei care au avut de suferit de pe urma acţiunilor ilegale ale angajaţilor CNDDCM sau ale unor terţi să sune la linia naţională anticorupţie 0 800 55555 sau să depună denunţ oficial la sediul CNA.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: