MAI al Ucrainei, noi detalii despre atacul de la Sergheevca: Nicio persoană nu a reacționat la alarmă
Full Article 2 minutes read

MAI al Ucrainei, noi detalii despre atacul de la Sergheevca: Nicio persoană nu a reacționat la alarmă

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei vine cu noi detalii despre atacul din localitatea Sergheevca, regiunea Odesa, care s-a soldat cu 21 de morți și 37 de persoane rănite. Potrivit prim-viceministrului de Interne al Ucrainei, Evghenii Enin, semnalul de raid aerian a sunat cu aproximativ 8-10 minute înainte de atac, însă nimeni nu a părăsit clădirea cu 9 etaje.

„În satul Sergheevca, un semnal de raid aerian a fost dat cu aproximativ 8-10 minute înainte de sosirea rachetei de croazieră. Din păcate, nicio persoană din infama clădire de nouă etaje nu a reacționat ca răspuns la alarmă. Înțeleg foarte bine cât este de greu este să te trezești în miezul nopții, dar sunt cazuri când vigilența salvează vieți”, a spus el.

Potrivit lui Enin, în această dimineață salvatorii au reluat lucrările la clădirea distrusă.

Conform sursei citate, ultimele date vorbesc despre faptul că 21 de persoane au decedat în urma atacului, iar alte 37 au fost rănite.

Amintim că, noaptea, pe 1 iulie, a fost lansat un atac cu rachete asupra localității Sergheevca din regiunea Odessa. O clădire rezidențială cu 9 etaje a fost distrusă. A avut de suferit și clădirea unui centru de agrement ce aparține Ministerului Sănătății din Republica Moldova. La bază există un centru de reabilitare al copiilor cu boli grave. Ministra Ala Nemerenco a anunțat că un bărbat, angajat al centrului de reabilitare, a decedat urmare a atacului, iar alte cinci persoane au fost rănite.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a condamnat cu fermitate atacul asupra localității Sergheevca.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: