Parcul auto al Poliției de Frontieră (IGPF) a fost completat cu 30 de automobile de serviciu, în timp ce alte șapte autoturisme au ajuns în dotarea Inspectoratului General pentru Migrație (IGM). Mașinile au fost donate joi, 30 noiembrie, celor două instituții de stat de către Uniunea Europeană (UE) și Misiunea OIM în Moldova.
Potrivit IGPG, noile autospeciale au fost achiziționate în cadrul proiectului „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina”. Sursa citată precizează că utilizarea acestora va contribui la o mai bună mobilitate și la creșterea capacităților operaționale ale personalului din IGPF și IGM, inclusiv la sporirea securității frontierei de stat și gestionarea eficientă a fluxului de migranți.
„În această fază de intervenție, UE și OIM contribuie prin dezvoltarea capacității de mobilitate a celor doua componente ale MAI, prin dotări importante cu automobile de teren, 4×4. Aceste noi dotări ajută în munca de intervenție a autorităților pentru acordarea întregului sprijin persoanelor refugiate”, a declarat ministrul de Interne, Adrian Efros, citat de IGPF.
„Prin donația de astăzi, continuăm să oferim suport Republicii Moldova în realizarea sarcinilor sale zilnice de asigurare a securității frontierei și de gestionare a fluxului de refugiați. Aceasta va permite personalului de frontieră să lucreze în condiții mai bune, cu echipamente adaptate la cerințele de pe teren. Prin această donație reiterăm încă o dată angajamentele noastre ferme și viziunea comună în ceea ce privește consolidarea securității în regiune”, a declarat, potrivit sursei citate, ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks.
„OIM intenționează să continue să îmbunătățească colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne și cu agențiile sale specializate în angajamentul lor de a asigura securitatea frontierelor Republicii Moldova și de a proteja migranții afectați de criză și drepturile omului, respectând în același timp suveranitatea națională”, a declarat, la rândul său, șeful OIM Moldova, șeful OIM Moldova.
Proiectul „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către OIM Moldova. Perioada de implementare este februarie 2022 – februarie 2025, având un buget de 15 milioane euro. Anterior, Poliția de Frontieră a primit alte 12 automobile în cadrul acestui proiect.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!