Maia Sandu a avut o întrevedere cu administrația ANRE și „Moldelectrica”. Despre ce au discutat
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu administrația ANRE și „Moldelectrica”. Despre ce au discutat

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu administrația Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și cu reprezentanții Î.S. Moldelectrica. În cadrul întrevederii au fost puse în discuție măsurile necesare pentru a asigura concurența pe piața de furnizare a energiei electrice.

În acest sens, participanții au vorbit despre acțiunile întreprinse pentru elaborarea şi punerea în aplicare a noilor reguli cu privire la energia electrică de echilibrare, care se referă la compensarea devierilor de la valorile programate ale consumului şi producției de energie electrică. Aceste reguli urmează a fi implementate până la data de 2 octombrie 2021 şi trebuie să asigure atât concurenţa, cât şi stabilitatea funcţionării sistemului electroenergetic.

„ANRE şi Î.S. Moldelectrica trebuie să asigure accesul egal şi nediscriminatoriu la serviciile de echilibrare pentru toţi furnizorii de energie. Este inadmisibilă aplicarea selectivă a regulilor pentru a favoriza anumiţi furnizori, care fac uz de resursele administrative cu scopul de a monopoliza piaţa. ANRE trebuie să asigure respectarea regulilor de către toţi furnizorii şi să aplice sancţiuni pentru cei care activează în afara cadrului legal”, a declarat șefa statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: