Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu a avut o ședință cu grupul de lucru pentru elaborarea programului național de împădurire a țării

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o ședință cu grupul de lucru pentru elaborarea programului național de împădurire a țării. În cadrul întrevederii au fost analizate propunerile pregătite de grupul de lucru.

„Împreună cu reprezentanții instituțiilor publice de profil, ai societății civile din domeniu și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, am analizat propunerile pregătite de grupul de lucru. Avem obiective ambițioase pentru următorii zece ani. Vrem să plantăm cel puțin 100.000 de hectare de pădure. Ca să atingem acest obiectiv trebuie să ne implicăm cu toții, să mobilizăm resurse interne și externe”, a spus Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova speră ca acest program să fie lansat până la sfârșitul acestui an.

Amintim că pe 14 aprilie a avut loc prima ședință pe platformă prezidențială, la care s-a discutat despre elaborarea și implementarea unui program național de împădurire.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: