Maia Sandu îndeamnă oamenii să iasă la vot: „Decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu îndeamnă oamenii să iasă la vot: „Decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă oamenii din cele peste 270 de localități în cadrul cărora duminică, 19 noiembrie, se desfășoară turul doi al alegerilor locale generale, să iasă la vot și să decidă cine le va conduce localitatea în următorii patru ani.  

„Oamenii au nevoie de administrații publice locale ce gestionează corect și eficient bugetul localităților și de primari care rezolvă problemele locuitorilor. Satele și orașele noastre se pot dezvolta doar dacă vor fi conduse de primari onești, care știu să crească bugetul localității prin crearea condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor. Moldovenii merită să aibă condiții de viață acasă ca în țările europene, indiferent în care regiune locuiesc. Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene și putem îndeplini acest obiectiv doar împreună – administrația centrală, administrația locală și toți cetățenii. Ieșiți la vot și decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră”, a scris președinta Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.

Datele CEC arată că, până la această oră, peste 65 de mii de oameni și-au exercitat dreptul la vot.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: