Maia Sandu, revedere cu Nicu Popescu la Paris: “Curajul ei asigură locul Moldovei în Europa”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, revedere cu Nicu Popescu la Paris: “Curajul ei asigură locul Moldovei în Europa”

Ex-ministrul de Externe al Republicii Moldova Nicu Popescu s-a întâlnit cu Maia Sandu la Paris, în timpul vizitei oficiale în Franța a președintei. Anunțul a fost făcut de Nicu Popescu pe 8 martie. 

M-am bucurat să o revăd astăzi pe Președinta Maia Sandu la Paris, după semnarea a trei acorduri istorice între Moldova și Franța în domeniile apărare, cooperare economică și dezvoltare durabilă. Viziunea, curajul și determinarea Maiei Sandu asigură locul Moldovei în Europa”, a scris Nicu Popescu pe canalul său de Telegram.

Diplomatul a publicat și o fotografie comună din timpul întâlnirii.

Maia Sandu, revedere cu Nicu Popescu la Paris: “Curajul ei asigură locul Moldovei în Europa”

Telegram/Nicu Popescu

Precizăm că Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru de Externe pe 24 ianuarie. În cadrul unei conferințe de presă în care și-a anunțat demisia, oficialul a dat asigurări că, în continuare, va contribui la eforturile autorităților Republicii Moldova de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană și de a asigura pacea. Acesta însă a evitat să comunice dacă va avea sau nu o funcție publică. Atunci, Popescu a spus că are nevoie de o pauză „doar de la acest post”, de la conducerea Ministerului de Externe.

În aceeași zi, Maia Sandu s-a deplasat la sediul Ministerului de Externe și i-a înmânat lui Nicu Popescu Ordinul Republicii – cea mai înaltă distincție de stat.

***

Menționăm că, în perioada 7-8 martie, Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Paris, la inivitația lui Emmanuel Macron. Cei doi șefi de stat au avut o întrevedere, au susținut declarații de presă și au asistat la semnarea acordurile de cooperare economică și în domeniul apărării dintre Franța și Republica Moldova. Ulterior, Maia Sandu i-a înmânat omologului său cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii. La rândul său, a primit de la Emmanuel Macron cea mai înaltă distincție a statului francez – Marea Cruce a Legiunii de Onoare.

În capitala Franței, șefa statului a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze de Dezvoltare. În cadrul acesteia a fost semnat un acord prin care Moldova va primi finanțare în valoare de 40 de milioane de euro și un grant de 1,2 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: