MAIB invită startup-urile tech din Moldova să se înscrie în programul „Verticala Fintech 2021”
Full Article 5 minutes read

MAIB invită startup-urile tech din Moldova să se înscrie în programul „Verticala Fintech 2021”

În ultimii ani, industria fintech a devenit de mare interes pentru antreprenorii din Moldova. Startup-urile din Moldova, companiile financiare și IT și-au concentrat atenția asupra a ceea ce înseamnă fintech și beneficiile care pot fi oferite societății. Cu acest scop, Start-up Moldova cu suportul partenerilor generali Moldova Agroindbank și Mastercard, dar și a altor parteneri precum – USAID și Suedia în cadrul proiectului TEKWILL – lansează „Verticala FinTech 2021” – un amplu program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare.

Aceasta reprezintă o platformă care conectează diferiți actori din industrie (companii financiar-bancare/IT etc.) și creează punți de colaborare pentru dezvoltarea inovațiilor și a startup-urilor din cel mai promițător domeniu tech.

„Digitalizarea și inovarea fac parte din agenda Moldova Agroindbank, iată de ce am decis să ne unim eforturile cu partenerii programului ”Verticala FinTech 2021”, pentru a accelera identificarea soluțiilor digitale în domeniul serviciilor financiare, a stimula gândirea și abordarea inovatoare, a sprijini tinerii din IT și startup-urile tech. Trendul digitalizării sistemului bancar este fulminant și suntem convinși că prin intermediul programului vom reuși să creștem și mai mult viteza implementării soluțiilor digitale în cadrul MAIB, valorificând talentele din țara noastră și susținând proiectele interesante care vor fi elaborate”, a declarat Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank.

„Fintech-urile au evoluat ca o nouă forță care schimbă peisajul industriei financiare, care contribuie la transformarea digitală rapidă și oferă consumatorilor o alegere mai mare. Worldwide Mastercard a fost partenerul ales pentru brandurile fintech de top. Prin intermediul programelor noastre dedicate ajutăm startup-urile să își dezvolte afacerile, oferindu-le cunoștințele unei rețele globale Mastercard, acces la clienții și partenerii noștri, dar și sporirea capacității de inovare. Misiunea noastră e să contribuim la dezvoltarea ecosistemului și crearea de noi oportunități de colaborare, în beneficiul industriei și al consumatorului. Suntem încântați să susținem „Verticala Fintech 2021” împreună cu partenerul nostru Moldova Agroindbank, și cred că acest lucru va aduce noi oportunități pentru startup-urile moldovenești și va stimula cele mai noi soluții fintech de pe piață, cu un accent special pus pe comoditate, siguranță și securitate”, a declarat Yuriy Batkhin, Vicepreședinte, Dezvoltarea Pieții și Businessului, Mastercard Ucraina și Moldova.

Printre beneficiile pe care programul le va aduce pe piață sunt: o competitivitate internațională sporită pentru companiile și întreprinderile moldovenești, o piață locală mai bine dezvoltată pentru startup-urile B2B, accelerarea antreprenoriatului în țară, noi oportunități de atragere a resurselor financiare în ecosistemul de startup-uri.

„Unul din domeniile cu mare potențial de dezvoltare în Republica Moldova este tehnologia financiară. În condițiile în care IT-ul accelerează procesele și schimbă paradigmele, startup-urile și specialiștii IT se pot implica și contribui mai mult în procesul de tehnologizare a serviciilor din sfera financiar-bancară. Tocmai de aceea, Verticala FinTech 2021 vine să-i ajute să colaboreze și să găsească conexiune: pe de o parte – în depistarea problemelor cu care se confruntă companiile bancare din țară, iar pe de alta – în oferirea soluțiilor IT relevante pentru a schimba modalitatea în care sunt prestate aceste servicii pentru societate”, a afirmat Ana Chirița, Directoare Proiecte Strategice, ATIC.

Ce acțiuni se vor întreprinde?

FinTech Hackathon. În perioada 23-25 aprilie va fi organizat un FinTech Hackathon care va reuni viitorii ingineri IT, pasionații de tehnologii informaționale și programatorii specializați interesați de această industrie, pentru a dezvolta soluții practice din domeniul finanțelor. FinTech Hackathon va găzdui peste 30 de echipe, devenind un punct de pornire în selectarea echipelor participante pentru etapa următoare – Acceleratorul.

Fintech Accelerator. În cadrul celei de-a doua etape, acceleratorul va sprijini echipele de startup-uri selectate pentru a accesa resursele de care au nevoie, pentru a dezvolta produse fintech și a trece la nivelul următor – pilotarea. Acceleratorul își propune să creeze conexiuni între startup-urile B2B participante și întreprinderile financiare/bancare. Participanții vor avea posibilitatea de a-și prezenta și testa produsele, la sfârșitul programului de accelerare. Ținta acceleratorului sunt companiile inovatoare cu potenţial ridicat pentru dezvoltarea şi extinderea atât locală, cât şi internaţională.

Conferința. „Verticala FinTech 2021” se va încheia cu o conferință la care vor participa experți, startup-uri și toți cei asociați industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor și potențialul soluțiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare și alți jucători de pe piață ar putea oferi cele mai bune servicii clienților și partenerilor de business.

Ai o idee inovatoare? Reprezinți un startup sau o companie din domeniul financiar? Înscrie-te la Hackathonul FinTech și participă la tehnologizarea serviciilor financiare.

Formularul de ÎNSCRIERE îl găsești aici.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: