Managerul unei școli din Moldova, nominalizat pentru „Directorul Internațional al Anului” la Premiile Tes

Directorul singurei școli Cambridge din Moldova, Rob Ford, a fost nominalizat la categoria «Directorul Internațional al Anului», în cadrul primei ediții a Premiilor Tes pentru școli internaționale. Alături de alți șapte manageri de școli internaționale din țări precum Oman, China, Arabia Saudită, Malaezia, Elveția, Rob Ford a fost apreciat pentru contribuția în domeniul educației internaționale, promovarea inovației educaționale și succesul obținut într-o serie de domenii importante. Rob Ford este absolvent al universității din York, Marea Britanie, are o experiență de aproape 30 de ani în domeniul educației internaționale, iar din 2019 este director general la Școala Internațională Heritage din Moldova.

Rob Ford, directorul general al Școlii Internaționale Heritage: «Văd foarte clar rolul meu la Heritage — cel de a permite altora să conducă și de a plasa excelența academică în centrul a tot ceea ce facem pentru elevi — și este un privilegiu să servesc echipele și comunitatea cu care lucrez în timp ce continuăm să facem din Heritage una dintre cele mai bune școli din Europa. Această nominalizare, succesul nostru academic, înființarea primei școli internaționale din Moldova, dar și realizări similare recente, cum ar fi nominalizarea pentru „Premiile PIEoneer“ în 2023 sau desemnarea directoarei noastre adjuncte pentru educație, Tatiana Popa, în top 20 „edruptors“ (influenceri în educație la nivel global) — toate acestea indică faptul că suntem pe calea spre o școală internațională remarcabilă în Europa. Am parcurs un drum lung, realizând multe într-un interval scurt de timp și înfruntând o serie de provocări serioase, mai ales că avem mai puțin de 7 ani de activitate.»

Finaliștii Premiilor Tes sunt din 36 de țări ale lumii și au fost selectați de către un juriu de experți, printre care se numără directori de școli, experți și cercetători în domeniul educației la nivel global. Procesul de evaluare a fost unul riguros, pe baza unor criterii foarte stricte, bazate pe realizările participanților în domeniul educației internaționale.

Rob Ford a fost anterior director al Școlii Wyedean din Gloucestershire, Marea Britanie, unde a condus o instituție recunoscută la nivel național și internațional pentru curriculumul său holistic inovator și modelul dezvoltat de învățare globală. De asemenea, a fost cofondator al rețelei de școli IB din sud-vestul Angliei, de-a lungul anilor ocupând poziții de conducere în școli de top din Țara Galilor și Anglia. În 2021, Rob a primit premiul «Global Principal» de la AKS.

Dan Worth, editorul internațional al revistei Tes: «Premiile Tes pentru Școlile Internaționale le oferă colegilor noștri din întreaga lume care se inspiră din domeniul educației internaționale ocazia de a sărbători inovația educațională și succesul obținut într-o serie de domenii importante. Lista evidențiază câteva realizări incredibile în întregul sector și prezintă tot ce este mai bun pe care școlile internaționale, care oferă fie Curriculum Britanic, fie Bacalaureatul Internațional, îl au de oferit în întreaga lume.»

Premiile au fost susținute de importante asociații de școli internaționale, inclusiv BSME (British Schools in the Middle East), COBIS (Council of British International Schools), ECIS (The Education Collaborative for International Schools), FOBISIA (Federation of British International Schools in Asia) și IB (International Baccalaureate), un lider mondial în domeniul educației internaționale.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 25 aprilie 2024 pe: https://www.tes.com/school-awards.

Despre Premiile Tes

Tes este una dintre revistele internaționale care interacționează cu școlile și profesorii timp de peste 100 de ani. Anul acesta organizează, în premieră, concursul Premiile Tes pentru Școlile Internaționale, după ce timp de peste 15 ani a organizat Premiile pentru Școlile din Marea Britanie. Distincțiile au scopul de a celebra angajamentul extraordinar, calitatea și creativitatea de care dau dovadă profesorii și personalul de sprijin din întreaga lume.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cinci moldoveni au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat în armate străine. Maia Sandu a semnat decretul

Cinci bărbați născuți în Republica Moldova, cu vârste între 39 și 51 de ani, au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat benevol în forțe armate străine. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe data de 17 iulie.

Decizia intră în vigoare la data semnării și poate fi contestată în instanță conform legii.

Precizăm că, conform legii, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă, prin decret prezidențial, persoanei care:

  • a obținut cetățenia în mod fraudulos, prin furnizarea de informații false, prin ascunderea unor date esențiale sau în lipsa temeiurilor prevăzute de prezenta lege ori de legislația anterioară în materie de cetățenie;
  • s-a înrolat benevol în forțele armate ale unui stat străin;
  • a comis fapte deosebit de grave care aduc prejudicii esențiale statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

PSDE critică intenția PAS de a include membri ai Platformei DA pe lista electorală: „O abordare periculoasă”

Partidul Social Democrat European (PSDE) condamnă intenția partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” (PAS) de a include membri ai Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA) pe lista sa de candidați la alegerile parlamentare. Potrivit PSDE, această „tentativă nu urmărește consolidarea flancului pro-european, ci monopolizarea lui”.

„PAS vrea să înghită din nou tot flancul pro-european. Moldova are nevoie de o alternativă europeană veritabilă, nu una mimată. PAS nu caută o alianță autentică, ci supunere politică. Invitând pe rând formațiuni mai mici să se alăture, PAS încearcă să controleze din nou întreg spectrul politic pro-european, împiedicând apariția unei alternative europene veritabile. În loc să încurajeze competiția sănătoasă de idei și proiecte pro-europene, PAS recurge la strategii de absorbție și control, încercând să anihileze orice posibilă alternativă politică de centru-dreapta. Este o abordare greșită și periculoasă pentru democrația moldovenească și pentru parcursul european al țării”, se menționează într-un comunicat emis de PDSE.

Reacția PSDE vine după declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a spus într-o emisiune TV că PAS poartă negocieri cu Platforma DA, propunând membrilor acestei formațiuni să participe la alegeri pe listele partidului de guvernare.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a confirmat pentru NewsMaker că poartă discuții cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) privind o eventuală participare comună la alegerile parlamentare din septembrie. Plîngău susține că negocierile durează de mai bine de o lună și au un singur scop – de a preveni revenirea forțelor pro-ruse în Parlamentul Republicii Moldova.

***

Amintim că recent PSDE a lansat inițiativa de a crea o nouă alianță politică – „Alianța Europeană a Moldovei”. Potrivit reprezentanților partidului, această platformă „va pune Moldova pe primul loc” și va deveni „o adevărată alternativă proeuropeană”, „o alianță a partidelor libere, fără compromisuri, care nu-și vând principiile pentru un loc pe listă”.

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

(VIDEO) România îl acuză pe Ceban de legături cu Kremlinul/ Un nou scandal la TRM/ Ploi puternice în Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Ucraina are un nou Guvern. De cine este condus?
— România explică interdicția lui Ceban: din cauza legăturilor cu Rusia
— Secetă și caniculă: cum supraviețuiesc oamenii de la sate
— Avocatul Copilului critică politizarea cazului elevei bătute
— Ploi și furtuni: Cod Galben în toată Moldova
— Podul de pe strada Ismail, subiect de dispută între PAS și Primărie
— Postul public de televiziune a rămâs fără conducere?
— Grosu și Recean, primii pe lista PAS pentru parlamentare
— Gruparea „Patron”, condamnată în Franța
— Chișinăul, înconjurat de „Drumul Crucii”
— Blocul „Victorie” condamnă sancțiunile impuse de UE
— Năstase nu exclude că va candida la parlamentare
— Dragalin nu va putea ocupa funcții publice timp de cinci ani
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Militarii moldoveni vor participa la un exercițiu NATO în Georgia

Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul multinațional NATO „Agile Spirit 2025”, care se va desfășura în perioada 23 iulie – 7 august, în centrele de instruire din Georgia.

Potrivit Ministerului Apărării, ofițerii, sergenții și soldații moldoveni vor colabora cu militari din România, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Polonia, Lituania, Georgia și alte state participante.

Conform sursei citate, scopul exercițiului este de a îmbunătăți capacitățile de acțiune ale armatelor participante și de a le ajuta să colaboreze mai eficient între ele în cadrul operațiilor internaționale de menținere a păcii.

Demander à ChatGPT

Militarii moldoveni se antrenează în cadrul „Agile Spirit”, începând cu anul 2023.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: