Mandatul de arest pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost prelungit
Full Article 2 minutes read

Mandatul de arest pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost prelungit

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo rămâne în continuare în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de magistrații judecătoriei Ciocana, pe 3 noiembrie.

Judecătorul Nicolai Corcea a admis petiția procurorului Victor Furtună și a prelungit arestul la domiciliu pentru Stoianoglo. De altfel, de la intentarea dosarului penal, este a doua oară când Stoianoglo este plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Pe 29 octombrie, procurorul Victor Furtună a depus un demers cu privire la prelungirea termenului de arest la domiciliu în cazul lui Stoianoglo.

Amintim că Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceiași zi, a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Ambele au fost respinse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: