Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"

Maratonul de vaccinare din capitală continuă, însă serul Pfizer s-a terminat (UPDATE)

Cele 1750 de doze de vaccin Pfizer distribuite pentru maratonul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-au terminat. Sute de oameni au stat la coadă ore în șir pentru a beneficia anume de acest preparat. În dimineața de 23 mai, organizatoarii au precizat că lotul de vaccinuri de la acest producător nu va fi suplimentat.

Unii oameni au venit dis-de-dimineață, pe 23 mai, pentru a ocupa rând, în speranța că vor fi imunizați cu Pfizer. Lucrătorii medicali i-au anunțat, însă, că stocul disponibil s-a epuizat.

Informăm cetățenii că stocul de Pfizer a fost epuizat la ora 4:15 dimineața și pe parcursul zilei nu vom primi acest vaccin. Între orele  21:00 și  8:00 dimineața, au fost vaccinate 884 de persoane, dintre care 750 cu Pfizer, 92 – AstraZeneca și 42 cu Sinopharm. De la lansarea Maratonului au fost imunizați 3527 de cetățeni”, au anunțat reprezentanții Universității de Medicină în dimineața de 23 mai.

 

 

Maratonul Național de Imunizare se va desfășura până duminică, ora 21:00. Procesul de vaccinare se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

La procesul de vaccinare, fără programare, vor avea acces toți doritorii de a se imuniza împotriva COVID-19.

Sunt organizate zece puncte de vaccinare. Trei puncte vor fi localizate pe strada Nicolae Testemițanu 27, iar alte șapte puncte în Complexul Socio cultural Universitar, strada Nicolae Testemițanu 25. USMF va asigura și administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19.

Întrucât dozele de vaccin Pfizer s-au terminat, doritorii de a fi imunizați pot opta fie pentru serul AstraZeneca (Marea Britanie), fie pentru Sinopharm (China).

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

președinte.md

Roșca, învestit vicepremier pentru Reintegrare. Sandu: „Misiunea principală – să asigurăm stabilitatea, mai ales în următoarele săptămâni”

Noul vicepremier pentru Reintegrare, Roman Roșca, a depus jurământul de învestire în funcție. Ceremonia a avut loc în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean, care l-a desemnat în această funcție pe 21 iulie.

Roșca, care figurează și în lista PAS pentru alegerile parlamentare din 28 septembrie, preia, astfel, unul dintre cele mai dificile portofolii – cel de reintegrare, devenind responsabil de soluționarea conflictului transnistrean în Guvernul condus de Dorin Recean.

În cadrul ceremoniei, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean i-au mulțumit fostului vicepremier pentru reintegrare, Oleg Serebrian, pentru efortul „consecvent și consistent” și contribuția „semnificativă” la „păstrarea păcii în țară”, precum și pentru ajutorul acordat cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului.

„Mulțumesc că ați acceptat această provocare. (…) Misiunea principală este siguranța oamenilor noștri pe malul stâng și drept, iar pentru asta e nevoie să asigurăm stabilitatea, mai ales în următoarele săptămâni și luni, pentru că știm care sunt riscurile și provocările”, a declarat Maia Sandu.

„Bine ață venit în Guvernul Republicii Moldova. Avem în față o sarcină destul de dificilă, dar realizabilă – să asiguram pacea în Republica Moldova”, a declarat Dorin Recean.

Reamintim că funcția de vicepremier pentru Reintegrare a devenit vacantă după ce fostul vicepremier Oleg Serebrian a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Turcia.

Cine este Roman Roșca?

Roman Roșca are 43 de ani și este masterand în drept economic la Universitatea de Stat din Moldova. Și-a început cariera în 2006, în calitate de inspector superior pentru resurse umane în cadrul Comisariatului de poliție din Tighina. Ulterior, a avansat în structurile Ministerului Afacerilor Interne, ocupând diverse funcții.

În 2012, a renunțat la cariera în poliție și s-a orientat spre mediul de afaceri. Respectiv, a fondat și administrat compania „Invest Market” SRL.

În 2019, Roșca a fost ales consilier municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deținând și funcția de secretar adjunct al Organizației Teritoriale Chișinău a formațiunii.

În iulie 2022, a devenit pentru prima dată deputat în Parlament, după ce colegul său de partid, Dorel Iurcu, a renunțat la mandat pentru a prelua funcția de primar.

Din martie 2024, Roman Roșca a deținut funcția de președinte al Comisiei parlamentare speciale pentru monitorizarea și controlul realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, structură creată la inițiativa președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Scopul comisiei este apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: