zdg.md/foto simbol

Marș la Chișinău, pe 2 martie: va participa inclusiv conducerea țării

Pe 2 martie, în capitală, va avea loc un marș al memoriei. La eveniment vor participa veterani, conducerea țării, reprezentanți ai instituțiilor statului. „Se împlinesc 33 de ani de la războiul de pe Nistru. În ziua memoriei și recunoștinței vom cinsti memoria celor care și-au sacrificat viața pentru integritatea și suveranitatea Republicii Moldova”, a comunicat vicepremierul Mihai Popșoi.

La ședința Guvernului din data de 26 februarie, prezidată de către vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, s-a anunțat că pe 2 martie „împreună cu veteranii, conducerea țării, reprezentanți ai instituțiilor statului vor merge într-un marș al memoriei”.

„Duminică, 2 martie, se împlinesc 33 de ani de la războiul de pe Nistru. În ziua memoriei și recunoștinței vom cinsti memoria celor care și-au sacrificat viața pentru integritatea și suveranitatea Republicii Moldova. În toată țara vor avea loc evenimente prin care vom onora sacrificiul eroilor noștri. (…) Duminică invit toată lumea la evenimentul care se va desfășura cu ocazia zilei memoriei și recunoștinței. După slujbele de pomenire, pe 2 martie începând cu ora 10 vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Ulterior, împreună cu veteranii, conducerea țării, reprezentanți ai instituțiilor statului vor merge într-un marș al memoriei spre monumentul „Maica Îndurerată”, unde vom continua mitingul solemn”, a comunicat Mihai Popșoi.

Pe 2 martie, în Republica Moldova, este marcată Ziua memoriei și recunoștinței. Duminică se împlinesc 33 de ani de la începutul războiului de pe Nistru.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: