Medvedev amenință din nou cu folosirea armelor nucleare: „NATO și Occidentul nu vor interveni”
Full Article 2 minutes read

Medvedev amenință din nou cu folosirea armelor nucleare: „NATO și Occidentul nu vor interveni”

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate și fostul președinte al Federației Ruse Dmitri Medvedev susține că Rusia este în drept să folosească arme nucleare „în anumite cazuri”. Într-o nouă postare pe canalul său de Telegram, Medvedev a sugerat că NATO nu va reacționa în niciun fel dacă Federația rusă va ataca Ucraina cu arme nucleare, scrie Zerkalo.

Potrivit lui Medvedev, Rusia, este în drept să folosească arme nucleare, în conformitate cu doctrina nucleară, „dacă este necesar”. Acest lucru s-ar putea întâmpla, spune Medvedev, în cazul unui atac asupra Rusiei sau a aliaților săi, sau dacă „vecinii ostili”, de exemplu Ucraina, ar face rost de arme nucleare.

De asemenea, el a speculat cu privire la consecințele unui atac nuclear asupra Ucrainei și a concluzionat că „NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație”, iar Occidentul „va înghiți folosirea oricărei arme”.

„Întrebarea este alta. Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai puternică armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație. La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei care piere, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată din belșug cu diverse arme. (…) Demagogii de peste mări și europenii nu vor pieri într-o apocalipsă nucleară. Prin urmare, vor înghiți folosirea oricărei arme în conflictul actual”, a scris Medvedev.

Nu este prima dată când vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei abordează subiectul armelor nucleare. Recent, acesta a numit arsenalul nuclear al Rusiei drept cea mai bună garanție pentru conservarea Federației Ruse. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Medvedev a susținut că Rusia este gata să apere teritoriile pe care le va ocupa în urma așa-numitor referendumuri, planificate pentru 23-27 septembrie, inclusiv cu arme nucleare sau hipersonice, dacă va fi nevoie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: