Medvedev amenință din nou cu folosirea armelor nucleare: „NATO și Occidentul nu vor interveni”
Full Article 2 minutes read

Medvedev amenință din nou cu folosirea armelor nucleare: „NATO și Occidentul nu vor interveni”

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate și fostul președinte al Federației Ruse Dmitri Medvedev susține că Rusia este în drept să folosească arme nucleare „în anumite cazuri”. Într-o nouă postare pe canalul său de Telegram, Medvedev a sugerat că NATO nu va reacționa în niciun fel dacă Federația rusă va ataca Ucraina cu arme nucleare, scrie Zerkalo.

Potrivit lui Medvedev, Rusia, este în drept să folosească arme nucleare, în conformitate cu doctrina nucleară, „dacă este necesar”. Acest lucru s-ar putea întâmpla, spune Medvedev, în cazul unui atac asupra Rusiei sau a aliaților săi, sau dacă „vecinii ostili”, de exemplu Ucraina, ar face rost de arme nucleare.

De asemenea, el a speculat cu privire la consecințele unui atac nuclear asupra Ucrainei și a concluzionat că „NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație”, iar Occidentul „va înghiți folosirea oricărei arme”.

„Întrebarea este alta. Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai puternică armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație. La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei care piere, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată din belșug cu diverse arme. (…) Demagogii de peste mări și europenii nu vor pieri într-o apocalipsă nucleară. Prin urmare, vor înghiți folosirea oricărei arme în conflictul actual”, a scris Medvedev.

Nu este prima dată când vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei abordează subiectul armelor nucleare. Recent, acesta a numit arsenalul nuclear al Rusiei drept cea mai bună garanție pentru conservarea Federației Ruse. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Medvedev a susținut că Rusia este gata să apere teritoriile pe care le va ocupa în urma așa-numitor referendumuri, planificate pentru 23-27 septembrie, inclusiv cu arme nucleare sau hipersonice, dacă va fi nevoie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: