Membrii unei grupări criminale, reținuți de oamenii legii. Indivizii se ocupau de circulația ilegală a substanțelor narcotice
Full Article 3 minutes read

Membrii unei grupări criminale, reținuți de oamenii legii. Indivizii se ocupau de circulația ilegală a substanțelor narcotice

Membrii unei grupări criminale care se ocupau de circulație ilegală a substanțelor narcotice, în scop de comercializare, au fost reținuți de oamenii legii, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

Potrivit sursei citate, activitatea grupării criminale era desfășurată atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara țării.

Astfel, în 2015, liderul acelei grupări a fost reținut pentru contrabandă cu peste 130 kg de hașiș (transportat din Spania spre Federația Rusă, cu tranzitarea Republicii Moldova), fapt pentru care în februarie 2020 a fost condamnat la 9 ani privațiune de libertate, sentință pronunțată în lipsa condamnatului, cu anunțarea lui în căutare.

În iunie 2019, a fost reținut un grup de persoane, cu apartenență la gruparea criminală, specializat în comercializarea marijuanei și hașișului, cu sechestrarea a peste 12 kg de droguri. În octombrie 2019, a fost reținut alt membru al grupării, de la care a fost sechestrat peste jumătate de kilogram de hașiș, pe care-l primise spre vânzare de la însuși liderul grupării aflat în căutare. În decembrie 2019, a fost reținut încă un membru al grupării, chiar în momentul transmiterii a 0,5 kg de hașiș (operațiune realizată cu ajutorul unui investigator sub acoperire).

Sursa citată notează că ultimii membrii ai grupării criminale au fost reținuți în martie 2020, de la care au fost sechestrate droguri, arme de foc deținute ilegal și automobile utilizate în activitatea criminală. Este vorba despre peste patru kilograme de hașiș (care pe piața neagră ar valora peste 400 000 de lei), două automobile – Toyota Land Cruiser și Volkswagen Phaeton (cu valoarea de peste 700 000 de lei).

În acest sens, patru membri ai grupării se află în stare de arest, iar alții doi cooperează cu autoritățile de investigație și sunt cercetați în libertate. De asemenea, alții doi la moment se eschivează de la organul de urmărire penală (inclusiv capul grupării) – căutările continuă.

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, membrii grupării criminale riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani pentru circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare și pentru infracțiunea de contrabandă.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: