Ministerul Educației nu dă curs petiției privind redeschiderea școlilor
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației nu dă curs petiției privind redeschiderea școlilor

Ministerul Educației și Cercetării reiterează că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în scopul prevenirii răspândirii COVID-19. Este reacția instiuției la petiția semnată de circa 1000 de părinți, care cer redeschiderea școlilor.

Astfel, conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățământ vor avea vacanță prelungită. Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie anul curent.

Din 1 noiembrie, 817 instituții de învățământ general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor, anunță Ministerul Educației.

„Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ. În același timp, una dintre preocupările de bază ale Ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Ministerul va colabora cu OLSDÎ și directorii instituțiilor de învățământ pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor”, se arată într-un comunicat.

Amintim că un grup de părinți din Republica Moldova a inițiat o petiție online, prin care cer autorităților să anuleze decizia prin care, în zonele în care este prag roșu din cauza infecției Covid, a fost prelungită vacanța elevilor cu 7 zile. Potrivit acestora, o săptămână nu va contribui esențial la scăderea numărului de infectări cu coronavirus, însă va provoca bătăi de cap pentru părinți, dar și pentru elevi, în special pentru cei din clasele primare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: