Ministerul Sănătății a solicitat explicații cu privire la numirea Valentinei Buliga într-o funcție de conducere
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății a solicitat explicații cu privire la numirea Valentinei Buliga într-o funcție de conducere

Ministerul Sănătății a solicitat explicații de la șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) Boris Golovin, cu privire la numirea Valentinei Buliga în funcția de director al unei subdiviziuni. Informația a fost confirmată de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dan Perciun, pe 8 noiembrie.

Deputatul PAS a subliniat că Ministerul Sănătății nu are legătură cu numirea Valentinei Buliga în funcția de director al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților.

„Șeful CNAMUP-ului Golovin, demis de actuala ministră în 2019 în baza materialelor de la Procuratura Anticorupție și restabilit în funcție de Dumbrăveanu o numește fără concurs, pe Valentina Buliga într-o funcție de conducere. Anumiți actori nu scapă ocazia să isterizeze opinia publică și să atace Ministerul Sănătății care nu are nici o treabă cu această numire”, a menționat parlamentarul.

Dan Perciun a mai menționat că  Ministerul Sănătății a solicitat explicații despre această numire.

„Lupta cu sistemul construit timp de 30 de ani, e grea și dificilă, interesele și presiunile sunt enorme și e mare păcat când oameni în mare parte de treabă se lasă duși de val, nu intră în detalii și își asumă rolul de Gică contra de serviciu. Ministerul a solicitat explicații pe această numire și va face tot ce este posibil din punct de vedere legal pentru a continua curățirea sistemului medical. Iar acolo unde legea nu permite anumite intervenții la moment, aceasta urmează a fi modificată”, a conchis deputatul.

***

Amintim că informația despre numirea Valentinei Buliga în funcția de director al subdiviziunii CNAMUP a fost confirmată pe 8 noiembrie de serviciul de presă al instituției. Contactat de TV8, directorul instituției, ex-deputatul Partidului Democrat Boris Golovin a menționat: „Doamna Buliga a vent personal la mine și a întrebat: eu pot să pretind la această funcție? Eu nu am avut motiv să o refuz, pentru că dânsa corespunde criteriilor fișei de post, este cadru didactic, vine de la catedră”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: