Miniștrii de Externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei merg împreună la Bruxelles. Cu cine se vor întâlni?
Full Article 2 minutes read

Miniștrii de Externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei merg împreună la Bruxelles. Cu cine se vor întâlni?

Miniștrii de Externe ai Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei vor efectua, pe 24 iunie, o vizită de lucru la instituțiile Uniunii Europene din Bruxelles, în formatul Trio Asociat. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Astfel, ministrul interimar al afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Georgiei, David Zalkaliani vor desfășura în premieră o vizită de lucru comună.

Oficialii celor trei țări vor avea o întrevedere comună cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, urmată de declarații pentru presă.

De asemenea, vor fi desfășurate întrevederi cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, și membrii Parlamentului European responsabili de cooperarea cu cele trei țări asociate.

Agenda oficialilor va fi axată pe perspectivele pregătirii Summit-ului Parteneriatului Estic preconizat pentru finele anului curent și aprofundarea cooperării cu UE în ceea ce ține de implementarea Acordurilor de Asociere.

Totodată, pe 24 iunie, miniștrii de externe vor participa în cadrul unui panel public organizat de Fundația Konrad Adenauer, care poate fi urmărit pe pagina Facebook a organizatorilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: