Ministrul de Externe a discutat cu omologul său ucrainean. Au stabilit prioritățile comune pentru perioada imediat următoare
Full Article 1 minutes read

Ministrul de Externe a discutat cu omologul său ucrainean. Au stabilit prioritățile comune pentru perioada imediat următoare

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Oficialii au abordate elemente cheie de pe agenda de cooperare și au stabilit prioritățile comune pentru perioada imediat următoare. Totodată, Dmytro Kuleba i-a adresat oficialului moldovean felicitările sale cu ocazia învestirii noului guvern.

În cadrul discuțiilor a fost menționată deschiderea Republicii Moldova de a intensifica activitatea în cadrul parteneriatului strategic cu Ucraina, inclusiv în domeniul integrării europene în formatul Trio asociat – Republica Moldova, Georgia, Ucraina, precum și de a consolida dialogul politic la toate nivelurile.

Miniștrii de externe au stabilit drept priorități comune pentru perioada imediat următoare implementarea proiectelor de infrastructură, cooperarea în domeniul energetic și intensificarea schimburilor comercial-economice.

Cei doi oficiali au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la situația din estul Ucrainei. În context, Nicu Popescu a reiterat poziția Republicii Moldova de susținere fermă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei în strictă conformitate cu frontierele internațional recunoscute.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: