Colaj NM

Mircea Bernic, prorector pentru cercetare și doctorat din cadrul UTM, a fost răpus de COVID-19

Mircea Bernic, prorector pentru cercetare și doctorat din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a decedat în urma complicațiilor provocate de coronavirus. Acesta era soțul profesor șefei Catedrei Chirurgie pediatrică din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, Jana Bernic. 

Mircea Bernic a activat în cadrul UTM din 1991, inițial în calitate de asistent universitar la catedra Mașini şi Aparate în Industria Alimentară, apoi la catedra Utilaje Tehnologice în Industria Alimentară. În 1994 devine lector superior, iar în 2000 – conferențiar la catedra Utilaj Tehnologic Industrial. În 2005 preia conducerea Departamentului Procese, Maşini şi Aparate Industriale, iar în 2015, în aceeași funcție, obține titlul de profesor universitar. Din 2017, în calitate de prorector, a ținut pulsul pe una din cele mai importante verigi universitare – activitatea de cercetare şi doctorat.

Reprezentanții UTM au publicat un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției.

Cu nemăsurată tristețe am aflat cumplita veste a plecării dintre noi a profesorului universitar, doctorului habilitat în…

Publicată de UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei pe Vineri, 9 aprilie 2021

Mircea Benic era căsătorit cu fiica academicienei Eva Gudumac, specialistă în chirurgie pediatrică. Și reprezentanții Institutului Mamei și Copilului au publicat un mesaj de condoleanțe.

Administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă…

Publicată de Institutul Mamei și Copilului pe Vineri, 9 aprilie 2021

 

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: