Mircea Bernic, prorector pentru cercetare și doctorat din cadrul UTM, a fost răpus de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Mircea Bernic, prorector pentru cercetare și doctorat din cadrul UTM, a fost răpus de COVID-19

Mircea Bernic, prorector pentru cercetare și doctorat din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a decedat în urma complicațiilor provocate de coronavirus. Acesta era soțul profesor șefei Catedrei Chirurgie pediatrică din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, Jana Bernic. 

Mircea Bernic a activat în cadrul UTM din 1991, inițial în calitate de asistent universitar la catedra Mașini şi Aparate în Industria Alimentară, apoi la catedra Utilaje Tehnologice în Industria Alimentară. În 1994 devine lector superior, iar în 2000 – conferențiar la catedra Utilaj Tehnologic Industrial. În 2005 preia conducerea Departamentului Procese, Maşini şi Aparate Industriale, iar în 2015, în aceeași funcție, obține titlul de profesor universitar. Din 2017, în calitate de prorector, a ținut pulsul pe una din cele mai importante verigi universitare – activitatea de cercetare şi doctorat.

Reprezentanții UTM au publicat un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției.

Cu nemăsurată tristețe am aflat cumplita veste a plecării dintre noi a profesorului universitar, doctorului habilitat în…

Publicată de UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei pe Vineri, 9 aprilie 2021

Mircea Benic era căsătorit cu fiica academicienei Eva Gudumac, specialistă în chirurgie pediatrică. Și reprezentanții Institutului Mamei și Copilului au publicat un mesaj de condoleanțe.

Administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă…

Publicată de Institutul Mamei și Copilului pe Vineri, 9 aprilie 2021

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: