„Mișcarea Politică UNIREA nu recunoaște valabilitatea alegerilor”. Reacția lui Dorin Chirtoacă, după primele rezultate publicate de CEC
Full Article 2 minutes read

„Mișcarea Politică UNIREA nu recunoaște valabilitatea alegerilor”. Reacția lui Dorin Chirtoacă, după primele rezultate publicate de CEC

Candidatul Blocului electoral UNIREA la alegerile electorale uninominale noi din circumscripția nr. 38, Hîncești, Dorin Chirtoacă, susține că mișcarea pe care o reprezintă nu recunoaște valabilitatea scrutinului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook din 15 martie, fostul primar de Chișinău îl acuză pe președintele Igor Dodon de control asupra Comisiei Electorale Centrale (CEC) și ale organelor electorale. 

„Pe lângă faptul că aceste alegeri nu au fost democratice, nu au fost libere și corecte, având în vedere abuzurile regimului Dodon și atitudinea selectivă și părtinitoare a CEC-ului, prin scoaterea din cursă doar a unor concurenți electorali care au încălcat legea, PPSOR, fără însă să sancționeze și PSRM-ul, care a comis încălcări similare, aceste alegeri s-au dovedit a fi un experiment cinic și un act de genocid asupra propriului popor”, scrie Dorin Chirtoacă.

De asemenea, acesta acuză conducerea țării de iresponsabilitate pentru că a permis desfășurarea scrutinului în pofida pandemiei de COVID-19.

„Desfășurarea acestor alegeri la Hîncești, în condiții de epidemie de coronavirus, de care se moare, este ca și cum URSS ar fi organizat alegeri la Cernobîl, dupa accidentul nuclear din anul 1986, în timpul lichidării consecințelor exploziei reactorului nuclear. MPU condamnă atitudinea criminală a regimului Dodon, față de propriii cetățeni”, se mai arată în declarație.

Declarația MPUcu privire la alegerile din Hîncești, de astăzi, 15 martie 2020Mișcarea Politică UNIREA nu recunoaște…

Geplaatst door Dorin Chirtoacă op Zondag 15 maart 2020

Precizăm că potrivit primelor rezultate publicate de CEC, candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, conduce în cursa pentru fotoliul de deputat al parlamentului Republicii Moldova. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: