Moldova, vizitată de trei ori mai mulți turiști decât anul trecut. Însă puțini rămân și a doua zi
Full Article 2 minutes read

Moldova, vizitată de trei ori mai mulți turiști decât anul trecut. Însă puțini rămân și a doua zi

Numărul cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agențiilor de turism a crescut. Cu date în acest sens au venit reprezentanții Biroului Național de Statistică, care menționează că perioada de referință este ianuarie-iunie 2022 și aceleași luni din anul precedent. 

Reprezentanții Biroului spun că în ianuarie-iunie 2022, numărul cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agențiilor de turism a crescut de 3,3 ori față de ianuarie-iunie anul precedent.

Anul acesta, Moldova a avut 10,4 mii de turiști și excursioniști, majoritatea (86,9%) fiind vizitatori de o zi care au sosit în scop de odihnă, recreere și agrement.

De cealaltă parte, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor în ianuarie-iunie 2022 au plecat în străinătate 96,5 mii de turişti şi excursionişti sau cu 32,5 mii de persoane (+50,8%) mai mult față de ianuarie-iunie 2021.

Majoritatea predominantă a cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement (99,6%).

Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, preponderent, în Turcia (51,4% din total plecați în străinătate), România (11,9%), Bulgaria (11,6%), Egipt (11,3%) Grecia (3,3%) și Emiratele Arabe Unite (1,3%).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: