Mureșan explică când vor da „roade” sancțiunile UE împotriva celor care destabilizează Moldova
Full Article 2 minutes read

Mureșan explică când vor da „roade” sancțiunile UE împotriva celor care destabilizează Moldova

Sancțiunile Uniunii Europene împotriva oligarhilor care ar sta în spatele destabilizării Republicii Moldova vor începe să își producă efectul în următoarele săptămâni, susține Siegfried Mureșan. Eurodeputatul dă asigurări că regimul va fi implementat în mod obiectiv și transparent.

„Acest regim va fi implementat acum, pe o manieră obiectivă și transparentă. Sancțiunile vor începe să aibă efectul în următoarea perioadă, în următoarele săptămâni. Mă bucur că pe lângă Statele Unite și Marea Britanie, care au aplicat deja aceste sancțiuni, s-a alăturat Uniunea Europeană și acum a anunțat și Canada că vrea să se alăture. Noi ne dorim, la vecinătatea noastră, o Republică Moldova stabilă, sigură”, a declarat europarlamentarul pentru postul național de radio.

Amintim că Consiliul Uniunii Europene a decis, pe 30 mai, să-i sancționeze pe Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc și Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, care sunt acuzați că vor să destabilizeze situația din Republica Moldova. Președinta Maia Sandu a salutat anterior sancțiunile impuse de UE la cererea Ministerului de Externe din România, care vizează înghețarea fondurilor deținut de aceste persoane în UE și interdicții de călătorie.

„Acestor persoane nu li se va permite circulația liberă în țările ce se vor alinia sancțiunilor, le vor fi blocați banii și sechestrate averile. Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul”, a declarat anterior președinta Sandu.

„Un pas important” – așa a comentat decizia UE ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu. Șeful diplomației române a dat asigurări că România rămâne un susținător ferm al parcursului pro-european al Moldovei și continuă să sprijine ancorarea acesteia în valorile democratice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: