„Ne mândrim”. Sportiva din Moldova, campioană europeană la box, felicitată de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

„Ne mândrim”. Sportiva din Moldova, campioană europeană la box, felicitată de Maia Sandu

Președinta Maia Sandu a felicitat, pe 30 aprilie, sportivii din Moldova medaliați la competiții internaționale. Șefa statului a amintit ajutorul oferit de Guvern în ultimii doi ani sportivelor de performanță din țară, urându-le, acestora, succese la competițiile următoare. „Ne mândrim!”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Maia Sandu a felicita-o pe campioana Daria Kozorez, prima femeie din istoria țării care a obținut o medalie de aur la box feminin. De asemenea, șefa statului a transmis felicitări și celorlalți premianți ai Campionatului European de box, rezervat seniorilor, care au revenit azi acasă.

„Pugiliștii noștri au adus 3 medalii de la competiția din Belgrad, Serbia. Alexandru Paraschiv a obținut medalia de argint în categoria de greutate de până la 63,5 kg, iar Vasile Cebotari a cucerit medalia de bronz la categoria de greutate de până la 71 kg”, a scris președinta Maia Sandu.

Șefa statului a amintit că, în ultimii 2 ani Guvernul, a îmbunătățit condițiile de antrenament pentru lotul olimpic al țării și a dublat bursele sportivilor de performanță. Potrivit ei, s-au construit 14 obiective sportive și au fost renovate 133 de săli și terenuri sportive.

„Astfel vom crește tineri campioni, vom dezvolta sportul de masă și vom promova un stil de viață activ pentru menținerea sănătății populației. Dragi sportivi, sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți. Ne mândrim și vă urăm succes la competițiile următoare!”, a mai scris președinta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: