„Noaptea ca hoții?”. Replica unui ministru despre ședința de la Președinție, care s-a finalizat aproape de ora 22:00
Full Article 3 minutes read

„Noaptea ca hoții?”. Replica unui ministru despre ședința de la Președinție, care s-a finalizat aproape de ora 22:00

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spătari a răspuns acuzațiilor din mediul online precum că ședința din 13 noiembrie de la Președinție a avut loc „noaptea ca hoții”. Oficialul din Guvernul Gavrilița a spus că „tehnic vorbind, da, ieri au avut loc niște ședințe „noaptea””. Tot el a menționat că „ședința a început la ora 18:00. Bănuiesc că puțini dormeau la acea oră”. 

„Tehnic vorbind, da, ieri au avut loc niște ședințe „noaptea”. Din punct de vedere științific, noaptea este intervalul dintre apusul și răsăritului soarelui. Ședința de ieri, despre care discută internauții, a început la ora 18:00. Bănuiesc că puțini dormeau la acea oră”, a scris ministrul, pe Facebook.

Tot el a ținut să adauge: „Apropo, noaptea de azi va începe la ora 16:31. Mulți vor munci încă la noapte”.

***

Menționăm că, în presă a apărut informația cu privire la ședința nocturnă de la Președinție, la care au participat deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și zvonul alimentat de un consultant american, potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită în funcția de prim-ministru.

Ședința de la Președinție, la care au participat mai mulți deputați ai PAS și cel puțin un ministru (Vladimir Bolea) s-a finalizat aproape de ora 22:00. „Noi am discutat situația de securitate, situația politică. Bun, am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat situația politică, de securitate, riscurile care sunt, soluțiile pe care să le luăm. Este un proces normal de lucru. Indiferent la ce oră e ședința, e important să avem aceste discuții”, a declarat Radu Marian.

După ce în presă a apărut informația cu privire la ședința de la Președinție, internauții au început să comenteze situația. Printre cei mai activi au fost politicienii din partidele de opoziție.

„Cică la ședința secretă se discută trei candidaturi la funcția de premier: Recean, Grosu, Spînu. Stamate ar putea să îl înlocuiască pe Litvinenco în funcția de supraveghetor al judecătoriilor și procuraturii, adică ministru al Justiției. Alaiba va răspunde de schemele din economie. Însă încă nu se sigur”, a comentat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea.

Și colegul său de fracțiune Gaik Vartanean a făcut o analiză a situației. Acesta a remarcat că întrevederea se desfășoară la Președinție, ceea ce în opinia sa ar demonstra că acolo sunt luate deciziile importante pentru țară. De asemenea, acesta a criticat faptul că ședința are loc noaptea.

Nici primarul capitalei Ion Ceban nu a ignorat subiectul. Acesta a remarcat cu ironie că s-a uitat de economia energiei electrice.

„În această noapte nu se economisește lumina în Președinție. Noaptea se decide soarta cetățenilor și a Republicii Moldova așa ca nimeni să nu înțeleagă schemele lor. La Președinție se iau decizii, deși, de fiecare dată suntem asigurați că președintele nu știe nimic și nu decide nimic. Această tradiție, noaptea ca hoții, a rămas neschimbată pentru ei. Ce decizie nu ar lua. Noaptea. Ei își bat joc de noi de toți”, a comentat edilul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: