Noi bătăi de cap pentru pasageri? Transportatori din două asociații anunță protest pe 21 martie
Full Article 3 minutes read

Noi bătăi de cap pentru pasageri? Transportatori din două asociații anunță protest pe 21 martie

Încă o asociație de transportatori anunță protest pe 21 martie. Este vorba despre Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul”. În ajun, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) declara că va protesta marți, la Chișinău, în fața sediului Inspectoratului Național de Securitate Publică. 

Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” declară că susține revendicările înaintate de Asociația Patronală „APOTA” și se va alătura protestului transportatorilor rutieri din 21 martie curent. APOTA menționa în ajun că va participa la manifestație cu peste 100 de persoane cu 100 de mașini.

APOTA declara că va protesta după ce mai multe mijloace de transport au rămas fără numere de înmatriculare, la protestul din 12 martie. Scopul manifestației este de a „atrage atenția societății asupra persecuțiilor și fărădelegilor comise de poliție împotriva transportatorilor, drept răspuns la faptul că operatorii nu au renunțat să ofere servicii de transport ocazional protestatarilor”.

„Considerăm că acțiunile unor polițiști încalcă flagrant normele naționale și internaționale în domeniul drepturilor garantate de legislația Uniunii Europene. (…) Reamintim că companiile de transport nu sunt parte a procesului politic, ci acordă servicii de transport contra plată, indiferent de poziția politică a comanditarului”, susțin reprezentanții Asociației Patronale a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul”.

Asociația mai consideră „greșită utilizarea poliției în luptele politice ale diferitor clanuri, grupări și fracțiuni”.

„Solicităm anularea completă a proceselor-verbale emise cu restituirea bunurilor sustrase de polițiști criminali prin abuz de putere”, se mai arată în declarația asociației.

***

De menționat că pe 12 martie, „Mișcarea pentru popor”, din care face parte Partidul ȘOR, PACE, dar și activiști civici precum Maia Laguta, a organizat un nou protest la Chișinău.

În dimineața zilei de duminică, 12 martie, șeful Poliției Naționale Viorel Cernăuțean declara că serviciile speciale ale Federației Ruse ar fi intenționat să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului din acea zi.

În aceeași zi, APOTA anunța că mai multe rute regulate nu vor fi executate pe 13 martie, deoarece unitățile de transport nu ar avea numere de înmatriculare. Potrivit președintelui Consiliului APOTA Oleg Alexa, „Poliția a inventat diferite motive pentru a nu admite ca unitățile de transport să ajungă la punctele inițiale pentru a prelua și a transporta spre Chișinău protestatarii, iar unitățile de transport care au reușit să preia pasagerii și se deplasau spre Chișinău sub diferite pretexte au fost stopate și reținute, fiindu-le interzisă continuarea deplasării”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: