Nou de la Moldova Agroindbank: Deschide un card nou direct în telefon

Moldova Agroindbank vine cu o nouă inovaţie pe piaţa bancară din ţară: deschiderea unui card din aplicaţia mobilă. Astfel, este completată lista de servicii bancare unicate, prestate la distanţă: deschiderea conturilor curente si deschiderea depozitelor direct în telefon.

Începând cu 18 noiembrie 2020, clienţii MAIB au posibilitatea de a depune cererea şi semna contractul de emitere a cardurilor sistemelor internaţionale de plăţi Visa, Mastercard si AMEX direct din aplicaţia MAIBank.

La prima etapă serviciul prevede primirea cardului în sucursala băncii selectată în aplicaţie. Serviciul poate fi utilizat pentru deschiderea unui card nou.

Pentru a deschide un card MAIB, trebuie doar să instalezi aplicaţia MAIBank în telefonul tău şi să urmezi următorii paşii:

  1. Accesează butonul ”Deschide un card nou” din secţiunea Carduri pe pagina principală a aplicaţiei;
  2. Alege cardul care ţi se potriveşte mai bine;
  3. Semnează electronic cererea şi contractul.
  4. Alege cea mai apropiată şi comodă pentru tine sucursală MAIB, unde vei ridica cardul.
  5. Vei fi contactat şi invitat în sucursală, atunci când noul tău card va fi gata de eliberare.

Atât de simplu! Cu doar câteva click-uri în aplicaţia MAIBank şi o vizită scurtă la sucursala băncii, poţi obţine orice card de debit, de la Classic la Platinum.

Încă nu ai instalat MAIBank în telefonul tău? Nu ezita!

Aplicaţia MAIBank este disponibilă pentru Android şi iOS şi poate fi descărcată din Play Store, Apple Store şi Huawei AppGallery. Vezi tutorialul video şi convinge-te cât de uşor e să instalezi şi să utilizezi aplicaţia în telefon, beneficiind de toate posibilităţile disponibile.

 

App MAIBank – banca ta, oriunde te-ai afla.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Reuters

Zelenski a introdus în Rada Supremă un nou proiect de lege privind instituțiile anticorupție pe fundalul protestelor

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat pe 24 iulie că a aprobat textul unui nou proiect de lege privind activitatea Biroului Național Anticorupție (NABU) și a Parchetului Specializat Anticorupție (SAP). În ultimele două zile, la Kiev și în alte orașe au avut loc proteste împotriva legii adoptate recent, care limitează independența acestor instituții.

Am aprobat textul proiectului de lege care garantează o consolidare reală a sistemului de ordine publică din Ucraina, independența organelor anticorupție și protecția fiabilă a sistemului de ordine publică împotriva oricărei influențe sau intervenții rusești. Textul este echilibrat”, a scris președintele Zelenski pe canalul său de Telegram.

Potrivit BBC, câteva ore mai târziu documentul a fost înregistrat în Rada Supremă. Conform proiectului de lege, procurorul general și adjuncții săi nu vor avea dreptul să dea indicații detectivilor NABU, procurorilor SAP sau să le împiedice activitatea.

Proiectul mai prevede testarea cu poligraful a angajaților NABU care au acces la informații clasificate și interdicția de a părăsi țara în timp ce legea marțială este în vigoare (cu excepția deplasărilor în interes de serviciu).

În plus, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, Serviciul de Securitate al Ucrainei va trebui să verifice angajații Biroului Național Anticorupție, ai Parchetului Specializat Anticorupție, ai Poliției Naționale și ai altor instituții care au acces la informații clasificate, în vederea identificării eventualelor acțiuni în interesul Rusiei.

Amintim că, pe 22 iulie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un proiect de lege care acorda procurorului general al țării dreptul de supraveghere asupra Biroului Național Anticorupție al Ucrainei și asupra Parchetului Specializat Anticorupție. La Kiev și în alte câteva orașe din Ucraina au avut loc proteste de amploare. Uniunea Europeană și-a exprimat nemulțumirea față de acest document.

Андрей Мардарь/ NewsMaker.md

NM Espresso: Electricitatea se va ieftini, Platon va purta brățară electronică, Plahotniuc poate fi extrădat în Rusia?

Moldova și UE

Uniunea Europeană va mări cotele de import pentru prunele, merele, strugurii și cireșele moldovenești și va anula taxele vamale pentru sucul de struguri, roșii și usturoi, a anunțat Comisia Europeană. În schimb, Moldova a fost de acord să fie mai deschisă pentru carnea și produsele lactate din UE. Totodată, la Bruxelles s-a subliniat că noile preferințe comerciale vor depinde de «armonizarea standardelor moldovenești cu normele UE».

Extradarea lui Plahotniuc

Procuratura Generală a Moldovei a transmis Greciei o solicitare de extrădare a lui Vladimir Plahotniuc, reținut pe aeroportul din Atena împreună cu fostul deputat Constantin Țuțu.

S-a aflat între timp că și Rusia a transmis o cerere de extrădare pentru Plahotniuc, însă, potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, prioritatea ar trebui să revină Moldovei, care a trimis cererea prima. Cernăuțeanu a mai declarat că Moscova nu urmărește justiția, ci încearcă să-i ofere protecție, așa cum s-ar fi întâmplat și cu Ilan Șor, care «trăiește liniștit în Rusia».

Între timp, poliția greacă a descoperit asupra lui Plahotniuc mai mult de 20 de pașapoarte și acte de identitate, inclusiv din Irak și Vanuatu, pe nume diferite. De exemplu, în actele ucrainene și bulgare figura ca Mihail Taușanji, în cele ruse — ca Stanislav Kirsanov, iar în cele irakiene — AL SHAHEEN Fereyduon Shaheen Yako.

Eliberarea lui Platon

Omul de afaceri Veaceslav Platon, reținut în Marea Britanie, ar putea fi eliberat pe cauțiune în valoare de 330 de mii de lire sterline deja pe 30 iulie, însă va rămâne sub control strict: interdicție de părăsire a țării, brățară electronică și obligația de a se prezenta regulat la poliție. Procuratura din Moldova a declarat că este vorba doar despre o «schimbare a măsurii preventive», iar decizia privind extrădarea urmează a fi luată de autoritățile britanice la sfârșitul lunii noiembrie.

Reducerea tarifului la energie electrică

ANRE a propus reducerea tarifului la energie electrică pentru clienții Premier Energy (sudul și centrul țării) la 3,59 lei/kWh, iar pentru FEE Nord (nordul țării) — la 4 lei/kWh. Companiile solicitaseră anterior acest tarif încă din ianuarie, când prețurile au fost majorate cu 65–75%.

Legea amnistiei: continuare

Curtea Constituțională a Moldovei a declarat neconstituționale modificările aduse Legii privind amnistia, care ar fi permis eliberarea persoanelor condamnate pe viață. Curtea a constatat că aceste modificări au fost introduse la a doua lectură a proiectului, fără consultări publice și expertize de specialitate.

Cetățenia română

Din 1991 și până în prezent, peste 850 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au obținut cetățenia României prin procedură simplificată. Potrivit deputatului român Valeriu Munteanu, «dacă autoritățile române își vor face treaba», numărul moldovenilor cu pașaport românesc ar putea ajunge curând la un milion, fără a-i pune la socoteală pe copiii născuți în aceste familii.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în România, Vladimir Lipaev, a afirmat că Moldova se confruntă cu un «proces artificial și în mare parte forțat de românizare». El și-a exprimat nemulțumirea față de vizitele frecvente ale oficialilor români la Chișinău și față de apropierea Moldovei de România. De asemenea, diplomatul rus a remarcat că mulți lideri moldoveni dețin cetățenie română, iar direcția impusă țării ar duce la «pierderea identității naționale și a suveranității».

Maia Sandu și regele Charles III

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu regele Charles III în cadrul unei vizite în Regatul Unit.

Într-un mesaj de pe Facebook, șefa statului i-a mulțumit monarhului pentru «primirea călduroasă» și a subliniat că «sprijinul Marii Britanii ne oferă încredere că vom continua cu hotărâre pe calea democrației».

Protestul transportatorilor: continuare

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a declarat că protestul din fața biroului UE din Chișinău a fost organizat «în conformitate cu legea», însă ulterior mai mulți șoferi au fost amendați. Președintele APOTA, Oleg Alexa, consideră că amenzile sunt un răspuns al autorităților la plângerile privind corupția din domeniul transporturilor.

Poliția a reacționat, afirmând că «toți au dreptul la protest, dar nu au voie să încalce drepturile altora», blocând drumurile.

Vlah, Grosu și poligraful

Lidera Partidului «Inima Moldovei», Irina Vlah, i-a propus președintelui Parlamentului și liderului PAS, Igor Grosu, să susțină un test poligraf și să răspundă la 10 întrebări legate de posibile ingerințe ale autorităților în alegeri. Vlah a menționat că în societate crește neîncrederea față de alegerile parlamentare ce urmează.

PAS a comentat că formațiunea «răspunde în fața cetățenilor, nu în fața alternativelor lui Putin», al căror scop este «să îngenuncheze țara și să o izoleze».

Caniculă și incendii în Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu de caniculă în sudul Moldovei, iar în nord și centru — cod galben. Astăzi, temperaturile vor atinge +35…+38°C.

Serviciul pentru Situații Excepționale a anunțat că din cauza căldurii s-au înmulțit incendiile la gropile de gunoi: în iulie s-au înregistrat peste 650 de cazuri.

Apele Moldovei a informat că nivelul apei în Nistru s-a normalizat, datorită reluării funcționării Hidrocentralei de la Dubăsari.

Ucraina: Zelenski, proteste, legi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după protestele din Kiev și din alte orașe ale țării împotriva limitării independenței structurilor anticorupție, a prezentat în Rada un nou proiect de lege. Potrivit lui, proiectul «asigură consolidarea ordinii de drept în Ucraina, independența instituțiilor anticorupție și protejarea lor de influența rusă».

Agenda zilei, 25 iulie:

  • 11:30 — Veaceslav Ioniță va prezenta analiza economică «Creditarea ipotecară».

Aur pentru Moldova: Adil Osmanov a devenit campion mondial universitar la judo

Adil Osmanov, portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile Universitare din Germania, a obținut medalia de aur la Judo, categoria 73 kg.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, care a felicitat sportivul pentru performanță.

31 de sportivi moldoveni participă la ediția din acest an a Universiadei, în perioada 16–27 iulie, în regiunea Rin-Ruhr, Germania. Lotul național concureazî la următoarele discipline: tir cu arcul, atletism, judo, canotaj, natație, tenis de masă, taekwondo și volei pe plajă.

Adil Osmanov a revenit în forță, cucerind medalia de aur la Universiada Mondială – prima competiție după o pauză de 12…

Опубликовано Federația de Judo a Republicii Moldova Четверг, 24 июля 2025 г.

Republica Moldova are deja un istoric la Jocurile Mondiale Universitare, cu 27 de medalii obținute la edițiile precedente – dintre care 4 de aur, 4 de argint și 19 de bronz. La ultima ediție, desfășurată în Chengdu, China, din 2023, sportivii moldoveni au cucerit 3 medalii: o medalie de argint la judo, prin Radu Izvoranu, și două medalii de bronz la canotaj, prin sportivii Alexandru Bulat și Alexandru Mașnic.

Moldova Fruct

Moldova va putea exporta mai multe produse pe piața europeană: Acord extins între Chișinău și Bruxelles

Uniunea Europeană extinde accesul produselor moldovenești pe piața comunitară. Joi, 24 iulie, UE și Republica Moldova au convenit să revizuiască și să actualizeze termenii comerciali ai Zonei de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare (DCFTA).

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, este „un pas important către consolidarea unei relații comerciale stabile, echilibrate și de lungă durată”, în special în contextul avansării Moldovei pe calea aderării la UE.

Beneficiile pentru Moldova

Deși majoritatea exporturilor moldovenești beneficiază deja de acces fără taxe vamale în baza actualului Acord de Asociere UE–Moldova, termenii revizuiți aduc oportunități comerciale suplimentare.

Uniunea Europeană va majora cotele tarifare pentru prune, mere, struguri de masă și cireșe din Republica Moldova, pentru a reflecta volumele comerciale recente.

Totodată, importurile de suc de struguri, roșii și usturoi vor fi complet liberalizate, cu o singură excepție tehnică aplicabilă roșiilor (componentă specifică din sistemul de prețuri la intrare).

La rândul său, Republica Moldova a convenit să îmbunătățească accesul pentru anumite exporturi agricole europene. Astfel cotele vor fi majorate pentru carne de porc și carne de pasăre și vor fi introduse noi cote tarifare pentru carne congelată dezosată, lapte și unt.

Accesul extins pe piața UE va fi condiționat de alinierea Moldovei la standardele europene, în special cele privind siguranța alimentară și utilizarea pesticidelor – o condiție integrată în logica procesului de aderare la UE.

Ambele părți vor avea posibilitatea de a activa mecanisme de protecție, în cazul unor dezechilibre comerciale.

Acordul prevede o revizuire planificată în anul 2027, care va ține cont de progresele Moldovei în procesul de aderare la UE, gradul de integrare a pieței moldovenești cu cea a UE, utilizarea cotelor comerciale convenite, evoluția capacităților de producție și import, precum și interesele și sensibilitățile ambelor părți.

Amintim că Acordul de Asociere UE–Moldova a fost semnat în iunie 2014 și a intrat integral în vigoare în iulie 2016. DCFTA este o parte esențială a acestui acord.

Acesta oferă acces fără taxe vamale pentru majoritatea produselor moldovenești, reduce tarifele pentru exporturile europene în Moldova și eficientizează procedurile vamale.

Tudor Mardei | NewsMaker

Un alt candidat independent vrea să participe la alegerile parlamentare. Despre cine este vorba

Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat joi, 24 iulie 2025, încă o cerere din partea unui potențial candidat independent la alegerile parlamentare din 28 septembrie.

Este vorba despre Stepan Savițchi, care a solicitat eliberarea listelor de subscripție în vederea colectării semnăturilor necesare pentru susținerea candidaturii sale.

Stepan Saviţchi este cel de-al 13-lea candidat care a depus cerere la CEC pentru scrutinul parlamentar și cel de-al 11 candidat independent.

Potrivit legislației electorale, candidații independenți trebuie să adune între 2.000 și 2.500 de semnături ale susținătorilor cu drept de vot, iar în cazul candidatelor femei – între 1.000 și 2.500 de semnături.

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților a început pe 20 iulie și se va încheia pe 19 august 2025.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: