Novac îi răspunde lui Tauber, după ce i-a chemat pe socialiști la proteste: „Nu fiți fățarnici. Încetați să atacați PSRM”
Full Article 3 minutes read

Novac îi răspunde lui Tauber, după ce i-a chemat pe socialiști la proteste: „Nu fiți fățarnici. Încetați să atacați PSRM”

Socialiștii nu vor să genereze discordie în societate și să atragă oamenii în discuții despre inițiatorii unor anumite proteste. Este reacția socialiștilor la apelul deputatei Partidului „ȘOR” Mariana Tauber, care i-a îndemnat să iasă la proteste.

„Ironia sorții constă în faptul că unii politicieni consideră că sunt în drept să moralizeze și să-ți dea lecții de viață, în încercarea de a te implica în propria lor agendă îngustă.

Astăzi a răsunat întrebarea: unde a fost PSRM? Răspundem: unde trebuie să fie – alături de oameni, cu echipa și acele forțe politice care sunt gata să-și unească eforturile, în numele salvării țării și a oamenilor”, a scris pe Facebook, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac.

Socialistul a menționat că pe pe parcursul anilor, PSRM a organizat sute de proteste împotriva Alianțelor pentru Integrare Europeană și a politicilor lor de jefuire a populației. La acea vreme, spune Novac, cei care astăzi fac apel la conștiință, au gestionat cu ei „afaceri” de succes.

„Vă interesează unde era PSRM în timpul dispersării protestatarilor și evacuării corturilor? Această întrebare merită să fie pusă, dar nu în adresa noastră. Întrebați-i pe deputații voștri, care au avut posibilitatea să prevină această ilegalitate, dar care, la fel ca și alți lideri de protest, au abandonat oamenii, lăsându-i să se clarifice de unii singuri cu forțele de ordine”, a mai spus Novac.

Acesta a afirmat că la protestele organizate de Partidul Socialiștilor, de fiecare dată când forțele de ordine încercau să disperseze protestatarii sau să evacueze corturile, deputații socialiști erau alături de oameni.

„Nu fiți fățarnici. Încetați să atacați PSRM și să luptați cu noi. Luptați cu puterea.Declarăm clar și deschis: Partidul Socialiștilor nu va participa la evenimente care pot discredita însăși ideea protestelor, iar, în consecință, să fortifice poziția Maiei Sandu. Cetățenii moldoveni merită să fie conduși de lideri reali, adevărați, și nu virtuali, prin televizor. PSRM urmează platforma națională. Socialiștii vor participa la proteste la nivel național. Noi avem propria agendă de acțiuni”, a conchis Novac.

La trei zile după ce a fost plasată în libertate, sub control judiciar, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber i-a cheamat pe socialiști la protest. Ea spune că nu contează ce culori poartă fiecare partid – „important că nu e culoarea galbenă”.

Într-o postare pe Facebook, Tauber i-a întreabat pe reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova – „unde este socialismul vostru, unde e lupta voastră pentru echitatea socială și pentru interesele poporului?”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: