„Nu aparține nici mie, nici rudelor mele”. Putin a comentat informațiile despre palat, însă nu a negat că locuiește acolo
Full Article 2 minutes read

„Nu aparține nici mie, nici rudelor mele”. Putin a comentat informațiile despre palat, însă nu a negat că locuiește acolo

Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că imobilul din Ghelendjik, al cărui lux a fost arătat în filmul produs de echipa lui Alexei Navalnîi, nu aparține nici lui, nici rudelor sale. Declarația a fost făcută în timpul unei discuții cu studenții, transmisă online.

„Nu m-am uitat la film din lipsă de timp pentru vizionarea unei astfel de… de informații. Dar am aruncat o privire prin selecția pe care mi-au adus-o consilierii. Vreau să răspund din start la întrebare: nimic din ceea ce este indicat acolo în calitate de proprietate nu îmi aparține nici mie, nici rudelor mele apropiate și niciodată nu a aparținut. Niciodată”, a declarat liderul de la Kremlin.

Președintele Rusiei a mai spus că nici măcar nu cunoaște o parte dintre persoanele menționate în film.

„Oamenii care sunt amintiți acolo. Pe unii îi cunosc, unii îmi sunt amici, alții – foști colegi. Unii – rude îndepărtate, unii cunoscuți. Sunt oameni pe care în general nu îi cunosc. Deloc. Pur și simplu niciodată nu i-am văzut, nu îi cunosc. Înțeleg că aceștia nu prea vor să se apropie de mine, pentru că cine apare în prejma mea – este sancționat”, a mai spus Putin.

***

Pe 19 ianuarie, „Fondul luptei cu corupția” a publicat filmul „Palat pentru Putin. Povestea celei mai mari mite”. În cadrul peliculei este prezentat un imobil de lux pe malul Mării Negre, unde, din banii publici, dar și ai unor companii private finanțate din surse dubioase, ar fi fost construit un palat pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin. Potrivit jurnaliștilor, construcția a costat cel puțin 100 de miliarde de ruble rusești.

În mai puțin de o săptămână, filmul a adunat peste 86 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a negat că Putin ar deține un palat.

După publicarea filmului, pe 23 ianuarie, în peste 100 de orașe din Rusia s-au desfășurat acțiuni de amploare în susținerea lui Navalnîi, care a fost arestat pentru 30 de zile. Manifestările s-au încheiat cu reținerea a peste 3700 de oameni din 126 de localități.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: