„Nu va fi proiectul de afaceri al cuiva”. Veaceslav Valico își face partid și spune din ce bani va fi finanțat 
Full Article 3 minutes read

„Nu va fi proiectul de afaceri al cuiva”. Veaceslav Valico își face partid și spune din ce bani va fi finanțat 

Activistul Veaceslav Valico își face partid. El a anunțat pe rețelele de socializare că acesta „nu va fi proiectul de afaceri al cuiva” și că va fi finanțat „exclusiv din contribuțiile membrilor de partid”. 

Valico a menționat că „acest partid nu va fi proiectul de afaceri al cuiva”. „Realizarea neutralității depline a țării, ocrotirea bisericii, interzicerea propagandei LGBT”, sunt doar câteva din obiectivele pe care și le propune să le realizeze partidul.

„Credeți-mă dacă reușim, țara se va schimba pentru totdeauna”, a menționat Valico.

El a mai spus că partidul va fi finanțat „exclusiv din contribuțiile membrilor” acestuia.

Înainte de a anunța despre crearea partidului, Valico a scris pe rețelele de socializare că „pe fundalul neputinței politice și civile totale a partidelor actuale, cetățenii de rând ai Moldovei trebuie să-și asume responsabilitatea pentru viitorul lor și să se organizeze într-un partid politic”.

***

În Republica Moldova, Veaceslav Valico a fost candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, iar controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care a fost condamnat, iar apoi achitat în dosarul fraudei bancare, i-a fost persoană de încredere.

În 2021, Valico a fost introdus în lista persoanelor ce prezintă pericol pentru securitatea națională a Ucrainei. Acesta a fost adăugat în baza de date al Centrului de Cercetare a Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei, pentru organizarea evenimentelor ce amenință viața altor oameni.

Tot în 2021, Valico a înregistrat la ASP Partidul Politic Frontul Popular de Rezistență.

În iunie 2022 Valico a anunțat că va organiza un concert de amploare în Piața Marii Adunări Naționale. Pe scenă urmau să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov și Egor Kreed. Concertul a fost anulat.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

Ulterior, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul „ȘOR” este cel care a plătit 260 000 de dolari echivalentul a circa 5 milioane lei pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa si nu a au fost restituie Partidului „ȘOR”, potrivit Procuraturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: