O companie britanică va măsura cotele de audiență și de piață din Moldova, în următorii 5 ani
Full Article 2 minutes read

O companie britanică va măsura cotele de audiență și de piață din Moldova, în următorii 5 ani

O companie britanică, consacrată în domeniul măsurărilor și cercetărilor de piață, va măsura cotele de audiență și de piață din Republica Moldova, în perioada 2024-2029. Este vorba de compania Kantar, care a câștigat concursul în fața companiei germane GfK, anunță Consiliul Audiovizualului (CA).

Potrivit CA, cele două companii internaționale și-au prezentat propunerile și au răspuns la întrebări, în cadrul ședinței de evaluare a ofertelor tehnice, desfășurată pe 8 februarie, în format online, la sediul Consiliului Audiovizualului.

„Membrii comisiei au declarat oferta companiei Kantar ca fiind singura care a corespuns cerințelor caietului de sarcini, elaborat cu suportul consultantei internaționale, Helen Harrison”, anunță CA.

Potrivit sursei citate, comisia urmează să discute cu reprezentanții instituției britanice alte aspecte referitoare la ofertă.

De menționat că în Moldova, conform Codului privind serviciile media audiovizuale, la fiecare cinci ani trebuie să fie selectat un măsurător al ratingurilor de televiziune. În Moldova a existat întotdeauna un jucător pe piață, compania – TV MR MLD. După intrarea în vigoare a noului Cod, compania a câștigat prima licitație. Din când în când, unii participanți de pe piață își exprimau nemulțumirea față de rezultatele ratingurilor; compania respingând mereu aceste acuzații. Aflați mai multe la acest subiect – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: