chicagomorningstar.com

O femeie acuză medicii de la un spital din capitală de malpraxis, după ce i-a murit copilul. Reacția instituției medicale (FOTO)

O femeie acuză Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” de malpraxis. Aceasta susține că medicii din cadrul instituției au comis anumite erori în timpul nașterii, iar în rezultatul acestora, copilul său a murit. Mai mult, aceasta crede că actele medicale au fost falsificate, pentru a fi acoperite greșelile medicilor. De cealaltă parte, reprezentanții instituției medicale neagă toate acuzațiile.

Elena Stadnic-Corcodel a născut în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” pe 14 aprilie. În aceeași zi, copilul său – un băiețel, a murit. Pe 24 mai, aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook câteva documente și fotografii și a acuzat medicii de malpraxis. Aceasta a îndemnat internauții să distribuie postarea și a anunțat că își dorește ca Ministerul Justiției și cel al Sănătății să se autosesizeze.

„Povestea nu este despre emoțiile noastre, dar despre nedreptatea în care cadrul medical – colegii noștri, în care am avut încredere, au comis erori medicale. În plus, de frică că vom pune întrebări, ne-au evitat și s-au eschivat de la răspunsuri, ca peste o lună să găsească cum să rezolve cazul – nu traumatismul neonatal cu hemoragie intracerebrală și șoc hemoragic în decurs de o oră de la naștere, însă chisturi și anomalii cerebrale și patologie inflamatorie în toate organele! Suntem și noi doctori și acuz direct aceste persoane de fals în acte medicale, nerespectarea protocoalelor medicale, morfopatolog – interpretarea eronată a datelor medicale”, a scris Elena Stadnic-Corcodel și a menționat că va recurge la o expertiză internațională pentru a demonstra adevărul.

Reprezentanții spitalului au venit cu o reacție a doua zi, tot pe Facebook. Aceștia au publicat o declarație prin care neagă toate acuzațiile. Potrivit conducerii Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Palade”, pe 20 aprilie, a fost creată o comisie multidisciplinară,  constituită din specialiști obstetricieni-ginecologi, neonatologi, reanimatologi-neonatologi și morfopatologi pentru examinarea cazului respectiv și organizarea conferinței clinico-morfopatologice.

Pe 11 mai, conferința respectivă a avut loc, iar cuplul ar fi fost informat despre rezultatele evaluării

„O altă conduită, din păcate, nu ar fi schimbat rezultatul final, indiferent de faptul că nașterea ar fi avut loc într-o instituție medico-sanitară publică sau privată, reieșind din particularitățile cazului respectiv iar acordarea asistenței medicale a fost conform protocoalelor clinice în vigoare. Regretăm faptul că, colegii noștri, medici și ei de specialitate, în loc să țină cont de recomandările celor mai buni specialiști în ramură, au ales îndemnul la o judecată publică”, se arată în declarație.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Năstase anunță că va candida la parlamentare: „Pentru toți cei care sunteți nevoiți să votați, nu să alegeți” (VIDEO)

Andrei Năstase, fost ministru de Interne și ex-lider al Platformei DA, a anunțat pe 20 iulie că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. El a declarat pentru cetățenii care sunt „nevoiți să voteze, nu să aleagă”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrei Năstase, alături de mai mulți susținători, a comunicat că va candida la alegerile parlamentare.

Am decis să candidez independent pentru toți cei care nu sunt înregimentați partinic, pentru toți cei mințiți cu sloganuri frumoase și, apoi, umiliți prin legi strâmbe. Pentru sutele de mii de protestatari și semnatari a proiectelor mele de scoatere a țării din captivitate, de schimbare a vieții noastre în bine pe aceste meleaguri. Candideze pentru toți cei care, ca și mine, nu aveți pe cine alege, sunteți dezamăgiți de guvernare și partidele politice și sunteți astfel nevoiți să votați, nu să alegeți”, a spus el.

Cine este Andrei Năstase?

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În 2024, Năstase a candidat la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, acumulând doar 0,64% din voturi.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: