O femeie acuză Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” de malpraxis. Aceasta susține că medicii din cadrul instituției au comis anumite erori în timpul nașterii, iar în rezultatul acestora, copilul său a murit. Mai mult, aceasta crede că actele medicale au fost falsificate, pentru a fi acoperite greșelile medicilor. De cealaltă parte, reprezentanții instituției medicale neagă toate acuzațiile.
Elena Stadnic-Corcodel a născut în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” pe 14 aprilie. În aceeași zi, copilul său – un băiețel, a murit. Pe 24 mai, aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook câteva documente și fotografii și a acuzat medicii de malpraxis. Aceasta a îndemnat internauții să distribuie postarea și a anunțat că își dorește ca Ministerul Justiției și cel al Sănătății să se autosesizeze.
„Povestea nu este despre emoțiile noastre, dar despre nedreptatea în care cadrul medical – colegii noștri, în care am avut încredere, au comis erori medicale. În plus, de frică că vom pune întrebări, ne-au evitat și s-au eschivat de la răspunsuri, ca peste o lună să găsească cum să rezolve cazul – nu traumatismul neonatal cu hemoragie intracerebrală și șoc hemoragic în decurs de o oră de la naștere, însă chisturi și anomalii cerebrale și patologie inflamatorie în toate organele! Suntem și noi doctori și acuz direct aceste persoane de fals în acte medicale, nerespectarea protocoalelor medicale, morfopatolog – interpretarea eronată a datelor medicale”, a scris Elena Stadnic-Corcodel și a menționat că va recurge la o expertiză internațională pentru a demonstra adevărul.
Reprezentanții spitalului au venit cu o reacție a doua zi, tot pe Facebook. Aceștia au publicat o declarație prin care neagă toate acuzațiile. Potrivit conducerii Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Palade”, pe 20 aprilie, a fost creată o comisie multidisciplinară, constituită din specialiști obstetricieni-ginecologi, neonatologi, reanimatologi-neonatologi și morfopatologi pentru examinarea cazului respectiv și organizarea conferinței clinico-morfopatologice.
Pe 11 mai, conferința respectivă a avut loc, iar cuplul ar fi fost informat despre rezultatele evaluării
„O altă conduită, din păcate, nu ar fi schimbat rezultatul final, indiferent de faptul că nașterea ar fi avut loc într-o instituție medico-sanitară publică sau privată, reieșind din particularitățile cazului respectiv iar acordarea asistenței medicale a fost conform protocoalelor clinice în vigoare. Regretăm faptul că, colegii noștri, medici și ei de specialitate, în loc să țină cont de recomandările celor mai buni specialiști în ramură, au ales îndemnul la o judecată publică”, se arată în declarație.