CNN

O fetiță care s-a născut într-un avion militar care a decolat din Afganistan a fost numită în cinstea aeronavei

Fetița care s-a născut la bordul unui avion militar american care a decolat din Kabul a primit numele „Reach”, informează CNN. Părinții săi au ales acest nume deocarece avionul care i-a transportat din Qatar la baza aeriană Ramstein din Germania avea acest nume de cod.

Mama bebelușului a intrat în travaliu în timpul zborului din Kabul spre baza aeriană din Germania. Gravida a început să se simtă rău, iar pilotul a redus din înălțime, pentru a crește presiunea aerului de la bordul aparatului de zbor, ceea ce a ajutat la stabilizarea stării femeii. La aeroport, bebelușul și părinții săi au fost preluați de un echipaj medical.

Alţi doi bebeluşi s-au născut după aterizarea mamelor lor în baza de la Ramstein, notează AFP.

Pentagonul a anunțat că circa 88 de mii de refugiați au părăsit Afganistanul de la începutul evacurării. Alte câteva mii așteaptă să fie evacuate până la 31 august. Talibanii au anunțat că după această dată, ieșirea din țară nu va fi permisă, scrie Gazeta.ru.

***

Fiecare avion al Forţelor aeriene americane are un nume de cod pentru comunicaţii cu alte aparate sau turnurile de control, iar codul avioanelor cargo C-17 este în general Reach, urmat de un număr.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: