O fetiță care s-a născut într-un avion militar care a decolat din Afganistan a fost numită în cinstea aeronavei
Full Article 2 minutes read

O fetiță care s-a născut într-un avion militar care a decolat din Afganistan a fost numită în cinstea aeronavei

Fetița care s-a născut la bordul unui avion militar american care a decolat din Kabul a primit numele „Reach”, informează CNN. Părinții săi au ales acest nume deocarece avionul care i-a transportat din Qatar la baza aeriană Ramstein din Germania avea acest nume de cod.

Mama bebelușului a intrat în travaliu în timpul zborului din Kabul spre baza aeriană din Germania. Gravida a început să se simtă rău, iar pilotul a redus din înălțime, pentru a crește presiunea aerului de la bordul aparatului de zbor, ceea ce a ajutat la stabilizarea stării femeii. La aeroport, bebelușul și părinții săi au fost preluați de un echipaj medical.

Alţi doi bebeluşi s-au născut după aterizarea mamelor lor în baza de la Ramstein, notează AFP.

Pentagonul a anunțat că circa 88 de mii de refugiați au părăsit Afganistanul de la începutul evacurării. Alte câteva mii așteaptă să fie evacuate până la 31 august. Talibanii au anunțat că după această dată, ieșirea din țară nu va fi permisă, scrie Gazeta.ru.

***

Fiecare avion al Forţelor aeriene americane are un nume de cod pentru comunicaţii cu alte aparate sau turnurile de control, iar codul avioanelor cargo C-17 este în general Reach, urmat de un număr.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: