„O lipsă de respect față de prevederile constituționale”. Ambasada României, despre modificarea componenței CC
Full Article 1 minutes read

„O lipsă de respect față de prevederile constituționale”. Ambasada României, despre modificarea componenței CC

Ambasada României la Chișinău a luat notă „cu îngrijorare de acțiunile unor partide politice de la Chișinău împotriva Curții Constituționale din Republica Moldova, inclusiv încercările acestora de modificare a componenței sale”.

„Toate aceste demersuri denotă o lipsă de respect față de prevederile constituționale și afectează direct independența Curții Constituționale”, se arată într-un mesaj al Ambasadei României la Chișinău.

De asemenea, instituția reamintește tuturor actorilor politici de la Chișinău despre importanța consolidării statului de drept și necesitatea evitării a oricăror decizii de natură să afecteze principiile democratice.

Precizăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Drept urmare, Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

În seara zilei de 23 aprilie, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate și a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acțiunile din parlament sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: