O nouă sesizare la Procuratură. Mașinile SPPS erau utilizate în scop personal, chiar și în afara țării
Full Article 2 minutes read

O nouă sesizare la Procuratură. Mașinile SPPS erau utilizate în scop personal, chiar și în afara țării

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a sesizat, din nou, Procuratura Generală. Este vorba despre cazuri suplimentare de utilizare în scop personal a mașinilor de serviciu și chiar ieșirea cu acestea peste hotarele țării în interes propriu, dar și încredințarea conducerii autoturismului de serviciu de către persoane terțe, se arată într-un comunicat publicat pe 25 februarie.

Sesizarea a fost remisă ieri 24 februarie 2021, iar la aceasta sunt anexate toate probele acumulate de SPPS.

„Reiterăm, SPPS nu va tolera nici o abatere în cadrul Serviciului și va oferi tot sprijinul necesar organelor competente pentru a face claritate și a atrage la răspundere  persoanele care ar fi prejudiciat bugetul statului și ar fi încălcat legea în  timpul de aflării în exercițiul funcției”, se arată în declarație.

***

Pe 2 februarie, conducerea SPPS a sesizat Procuratura Generală cu referire la terenul de 1,5 ha de pe strada Vasile Lupu 28, municipiul Chișinău. Actuala conducere își dorește să elucideze toate circumstanțele în care acest lot a fost transmis în gestiune economică instituției în anul 2017, iar în anul 2020 a fost înstrăinat fără avizul Serviciului.

Iar pe 18 februarie, reprezentanții SPPS au cerut procurorilor să verifice corectitudinea cazurilor de utilizare în scop personal a bunurilor încredinţate pentru exercitarea atribuţiilor funcționale. Reprezentanții SPPS menționează că se referă la utilizarea automobilelor de serviciu, cardurilor de combustibil, reparaţia mijloacelor de transport personale etc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: