O platformă pentru cumpărarea și vânzarea valorilor mobiliare de stat va apărea în Moldova
Full Article 50 second read

O platformă pentru cumpărarea și vânzarea valorilor mobiliare de stat va apărea în Moldova

Depozitarul central unic al valorilor mobiliare (DCU) a inițiat consultări publice referitoare la crearea unei platforme electronice pentru investitorii în instrumente financiare. Platforma va permite efectuarea on-line a operațiunilor cu valori mobiliare de stat, dar și cu alte instrumente financiare.

Conceptul platformei a fost elaborat în cadrul Proiectului USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA) și se înscrie în șirul de măsuri sprijinite de FSTA pentru dezvoltarea pieței financiare din țara noastră.

Platforma va facilita vânzarea directă a valorilor mobiliare de stat unui cerc larg de investitori retail individuali, care vor putea achiziționa și vinde instrumente financiare, la un cost redus și în condiții de siguranță.

DCU a fost constituit de Banca Națională a Moldovei, în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional cu sprijinul acordat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și reprezintă una din reformele-cheie ale pieței financiare din Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: