„O să fie cum e astăzi în Donbas”. Maia Sandu către judecătorii și procurorii care „îi așteaptă pe ruși ca să răstoarne guvernarea și să oprească reforma”
Full Article 3 minutes read

„O să fie cum e astăzi în Donbas”. Maia Sandu către judecătorii și procurorii care „îi așteaptă pe ruși ca să răstoarne guvernarea și să oprească reforma”

Președinta Maia Sandu a declarat că unii procurori și judecători din Republica Moldova ar colabora deschis cu grupările criminale. „Unii chiar colaborează cu Kremlinul în speranța că, prin acești actori, guvernarea va fi răsturnată, reforma oprită și ei vor rămâne în sistem”, a menționat Sandu. Potrivit șefei statului, cei care „îi așteaptă pe ruși și care sunt gata să ajute Kremlinul ca să oprească reforma și să răstoarne guvernarea” trebuie să știe că situația nu o să fie așa cum a fost în ultimii 30 de ani. „O să fie cum e astăzi în Donbas și în alte regiuni unde au ajuns rușii”, a comunicat Sandu. 

La emisiunea Cutia Neagră de la TV8, șefa statului a vorbit despre ” rezistența la reformă” și că „sistemul nu se vrea curățat, sistemul vrea să continue să lucreze așa cum a lucrat 30 de ani”.

Unii dintre procurori și judecători colaborează deschis cu grupările criminale, unii dintre ei merg mai departe și sunt gata și unii chiar colaborează cu Kremlinul în speranța că iată prin acești actori guvernarea va fi răsturnată, reforma va fi compromisă și oprită, și ei vor rămâne în sistem. Deci acești oameni se pare că nu au nici elementarul sentiment al supraviețuirii, simț al supraviețuirii, pentru că ei își imaginează că dacă o să colaboreze cu hoții și cu Kremlinul atunci lucrurile o să se întoarcă și o să fie așa cum a fost în ultimii 30 de ani. (…) Ei cred că lucrurile vor fi așa cum au fost 30 de ani în care au putut să-și vândă deciziile, să-și umple buzunarele, să-și construiască palate, să-și cumpere mașini scumpe și eu vreau să le spun că cei care îi așteaptă pe ruși și care sunt gata să ajute Kremlinul ca să oprească reforma, ca să răstoarne guvernarea și să oprească reforma, trebuie să știe că situația nu o să fie așa cum a fost în ultimii 30 de ani pentru ei și pentru toată țara. O să fie cum e astăzi în Donbas și în alte regiuni unde au ajuns rușii”, a comunicat Sandu.

Tocmai de asta și facem evaluarea externă extraordinară pentru că din păcate este singura modalitate eficientă prin care sistemul poate fi curățat”, a adăugat Sandu.

Președinta a mai spus că „cei care încearcă să vândă țara doar pentru ca să poată să rămână în sistem și să continue să ia mită trebuie să înțeleagă că repercusiunile vor fi dramatice și pentru ei nu doar pentru țară, dar și pentru ei pentru că aici vorbim de pace și război”.

Donbas este o regiune din estul Ucrainei, care include regiunile Donețk și Lugansk. Amintim că pe 30 septembrie 2022, președintele Federației Ruse a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: