OMS a aprobat vaccinul chinezesc CoronaVac, produs de compania farmaceutică Sinovac
Full Article 2 minutes read

OMS a aprobat vaccinul chinezesc CoronaVac, produs de compania farmaceutică Sinovac

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) aprobat vaccinul chinezesc CoronaVac, produs de compania farmaceutică Sinovac.

„Lumea are nevoie de mai multe vaccinuri anti-COVID-19 pentru a rezolva uriașa inechitate de acces la nivel global”, a declarat dr. Mariângela Simão, asistentul directorului general al OMS pentru accesul la produsele de sănătate. „Îi îndemnăm pe producători să participe la Facilitatea COVAX, să-și împărtășească cunoștințele și datele și să contribuie la aducerea pandemiei sub control”, a mai spus acesta.

Potrivit OMS, CoronaVac are „cerințe simple de stocare, ceea ce îl face ușor de gestionat”. Este recomandat pentru adulții de 18 ani și mai mult, cu administrarea a două doze la o distanță de la două la patru săptămâni.

Rezultatele clinice au arătat că vaccinul a prevenit boala simptomatică la 51% dintre cei vaccinați și a prevenit în 100% formele severe ale infecției. Un număr mic de adulți în vârstă de peste 60 de ani au fost înrolați în studiile clinice, astfel încât eficacitatea nu a putut fi estimată la această grupă de vârstă.

„Nu există niciun motiv să credem că vaccinul are un profil de siguranță diferit la populațiile mai în vârstă și mai tinere”, a precizat OMS.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie 2021, au fost livrate 100.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv și în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: