OMS îngrijorată de ritmul alert de transmitere a coronavirusului: „Am putea să asistăm la încă o jumătate de milion de decese”
Full Article 2 minutes read

OMS îngrijorată de ritmul alert de transmitere a coronavirusului: „Am putea să asistăm la încă o jumătate de milion de decese”

Organizația Mondială a Sănătății trage din nou un semnal de alarmă cu privire la ritmul „foarte îngrijorător” de transmitere a coronavirusului în țările europene. Dacă trendul actual continuă, Europa ar putea înregistra încă jumătate de milion de decese asociate COVID-19 până în luna februarie, atenționează OMS, transmite digi24.

„Suntem, din nou, epicentrul pandemiei”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

„Rata actuală de transmitere din cele 53 de ţări din regiunea europeană este foarte preocupantă (…) şi, dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să asistăm la încă o jumătate de milion de decese cauzate de COVID-19 în această regiune până în februarie”, a adăugat el.

Pentru specialiştii de la OMS, creşterea numărului de cazuri poate fi explicată printr-o combinaţie de doi factori – acoperirea vaccinală insuficientă şi relaxarea restricţiilor anti-COVID-19.

Conform datelor OMS, spitalizările asociate COVID-19 au crescut de mai mult de două ori în ultima săptămână.

Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza raportărilor oficiale, numărul noilor cazuri depistate în fiecare zi este în creştere de aproape şase săptămâni consecutive în Europa şi cel al deceselor zilnice este în creştere de aproape şapte săptămâni consecutive, ajungând la circa 250.000 de cazuri, respectiv 3.600 de decese pe zi, scrie Agerpres.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: