ONCOGENE lansează Panelul Farmacogenomic pentru identificarea terapiilor COVID-19
Full Article 3 minutes read

ONCOGENE lansează Panelul Farmacogenomic pentru identificarea terapiilor COVID-19

Oncogene lansează în comun cu Alfa Diagnostica Panelul Farmacogenomic COVID-19, conceput pentru a oferi recomandări în tratarea pacienților cu SARS-CoV-2.

Situația epidemiologică excepțională cauzată de COVID-19 la nivel global a generat o acumulare vastă de informație referitor la medicamentele utilizate în tratamentul infecției. Unele dintre aceste medicamente au o farmacogenomică destul de semnificativă și aceste informații ar putea fi extrem de relevante pentru pacienți.

Clorochina, hidroxiclorochina, combinația Lopinavir/Ritonavir, și Anakinra sunt în prezent luate în considerare pentru tratarea virusului SARS-CoV-2. Efectele farmacogenomice au fost descrise pentru toate aceste terapii, în special pentru medicamentele antimalarice clorochina și hidroxiclorochina, de asemenea pentru pacienții cu deficiență G6PD, cu predispoziție la anemia hemolitică.

Adițional la variațiile G6PD panelul include variațiile pentru SLCO1B1, ceea ce indică toleranță scăzută pentru Lopinavir, terapie utilizată în tratamentul pacienților infectați cu HIV, precum și riscul crescut al reacțiilor adverse, adițional către variațiile interleukina (IL1), care sunt asociate cu efecte adverse la administrarea Anakinra, un medicament utilizat în terapia artritei reumatoide.

Cum poate fi accesat serviciul dat?

După finalizarea tuturor procedurilor necesare pentru perfectarea documentelor și achitarea serviciului, pacientul se adresează către laboratorul medical Alfa Diagnostica, care asigură prelevarea probei de sânge din venă (pregătirea nu este necesară).

  • La prima etapă, din sângele pacientului  este extras și secvențiat întregul exomul (exomul  – partea codificatoare a genomului, format din >20000 gene).*
  • La a doua etapă sunt analizate efectele farmacogenetice individuale pentru medicamentele sugerate în prezent în tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2 în baza datelor genomice ale pacientului.
  • La a treia etapă, este generat un raport medical care conține informații referitor la eficiența terapiilor după un sistem de identificare color, cu atenționarea la cele mai eficiente terapii.

Procesul (de la prelevarea biomaterialului până la emiterea raportului) durează aproximativ 2 săptămâni.

*Datele genomice obținute pot fi utilizate ulterior în investigațiile destinate identificării markerilor tumorali, adițional probei de tumoră, FFPE.

Despre ONCOGENE SRL
O companie care deține și administrează serviciul ONCOGENE® specializat în profilarea genomică și interpretarea tumorilor.

Despre ALFA DIAGNOSTICA SRL
O companie de diagnostic, care include un laborator medical modern și o rețea de centre de prelevare a analizelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: