Orarul susținerii examenului de bacalaureat și examenelor de absolvire a gimnaziului pentru candidații restanțierii, aprobat de minister
Full Article 2 minutes read

Orarul susținerii examenului de bacalaureat și examenelor de absolvire a gimnaziului pentru candidații restanțierii, aprobat de minister

Ministerul Educației a aprobat orarul pentru susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului de bacalaureat pentru candidații restanțierii din anii precedenți.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în perioada 2-7 iulie 2020, iar examenul de bacalaureat în perioada 3-17 iulie 2020. Acestea vor fi desfășurate în centre de susținere, constituite în raioanele/municipiile Republicii Moldova.

Ministerul Educației a anunțat că la data de 3 iulie, candidații alolingvi vor susține prima probă de examen la limba și literatura română la care s-au înscris 305 candidați. A doua probă de examen, la limba de instruire se va desfășura la data de 7 iulie și pentru această probă s-au înscris 763 de candidați.

La data de 10 iulie se va desfășura a treia probă de examen la limba străină. La această probă de examen s-au înscris 1144 de candidați. Cea de-a patra probă se va desfășura la data de 14 iulie la disciplina de profil (matematica, istoria românilor și universală, specialitatea (arte), pregătirea sportivă) la care s-au înscris 2133 de candidați. Disciplina la solicitare se va desfășura la data de 17 iulie. Pentru această probă s-au înscris 737 de candidați.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățământ vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți la data de 27 iulie 2020.

Ministerul Educației a anunțat că va întreprinde măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infecției COVID-19.

Amintim că pe 21 mai, parlamentul a votat legea privind anularea examenelor de bacalaureat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: