Organizarea curselor ilegale ar putea fi pedepsită cu amendă sau cu închisoare. Ministerul Justiției a elaborat un proiect în acest sens
Full Article 2 minutes read

Organizarea curselor ilegale ar putea fi pedepsită cu amendă sau cu închisoare. Ministerul Justiției a elaborat un proiect în acest sens

Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege pentru completarea Codului Penal, pentru a sancționa desfășurarea curselor ilegale.

Astfel, autorii propun ca participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice să se pedepsească cu amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Aceeași acțiune, însă ce a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, se propune ca să fie pedepsită cu amendă în mărime de până la 700 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Aceeași acțiune, săvârşită în stare de ebrietate se propune să se pedepsească cu amendă în mărime de la 950 la 1350 unităţi convenţionale, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani, în toate cazurile cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În cazul în care un șofer a participat la curse auto ilegale și a provocat vătămarea gravă a integrității corporale sau a provocat decesul unei persoane, se propune ca această acțiune să fie pedepsită cu  închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Precizăm că recent, oamenii legii au sancționat 3700 de șoferi din întreaga țară pentru încălcarea regulamentului de circulație rutieră. Mai mult de jumătate dintre aceștia au fost sancționați pentru depășirea vitezei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: