„Orice abatere de la programul național de imunizări va fi verificată”. O comisie va investiga cazul de la Cantemir
Full Article 2 minutes read

„Orice abatere de la programul național de imunizări va fi verificată”. O comisie va investiga cazul de la Cantemir

O comisie creată de Ministerul Sănătății va investiga condițiile în care mai mulți angajați ai Primăriei orașul Cantemir au fost vaccinați împotriva COVID-19. Despre acest lucru s-a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, 30 martie. 

„Orice abatere de la programul național de imunizări va fi verificată. Această comisie națională va evalua orice încălcare”, a declarat Alexei Ceban, coordonatorul grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19.

Zilele trecute, în Republica Moldova a izbucnit un scandal cu privire la utilizarea dozelor de vaccin anti-Covid. Totul a început după ce avocatul, liderul Partidului Schimbării Ștefan Gligor a scris pe pagina sa de Facebook că, potrivit unor surse, în raionul Edineț au fost imunizați, fără rând, anumiți consilieri raionali ai Partidului Socialiștilor (PSRM) și apropiați ai acestora. Cu o reacție la acest subiect a venit și consiliera prezidențială Ala Nemerenco, care a menționat că a auzit despre astfel de cazuri la Edineț, Ungheni și Chișinău. Contactat de NM, președintele raionului Edineț a negat că s-ar fi vaccinat, însă a admis că unii consilieri au beneficiat de Pfizer.

Pe 23 martie, a doua zi după distribuirea dozelor, un grup de angajați ai primăriei Cantemir au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer. Pe 30 martie, deputatul PDM Ion Leucă a recunoscut că s-a vaccinat anti-Covid la Glodeni. Acesta a argumentat că rămăseseră doze disponibile.

Astăzi echipa Primăriei orașului Cantemir s-a vaccinat împotriva virusului COVID 19.
Vaccinul administrat este Pfizer.

Publicată de Primaria Cantemir pe Marţi, 23 martie 2021

Anterior, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au declarat că vaccinurile sunt distribuite în cutii a câte 10 doze. Angajații centrelor de vaccinare trebuie să utilizeze toate dozele din cutie, prin urmare, dozele rămase după vaccinarea medicilor ar putea fi utilizate pentru vaccinarea persoanelor care, conform planului național de imunizare, ar fi trebuit să primească vaccinul mai târziu. Distribuirea dozelor rămase este responsabilitatea personalului centrului de vaccinare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: