VIDEO Participanții la marșul LGBT, fluierați și insultați: „Copiii mei nu trebuie să vadă asta”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Participanții la marșul LGBT, fluierați și insultați: „Copiii mei nu trebuie să vadă asta”

La intersecția străzilor A. Pușkin cu București din Chișinău, coloana de participanți la Marșul Solidarității – Pride 2022 a fost „atacată” cu replici din partea mai multor persoane care s-au arătat împotriva comunității LGBT. Manifestanții au fost fluierați și insultați de oameni.

„Rușine. Jos parada gay. Chișinău nu-i sodoma”, a spus un bărbat. De menționat că participanții la marș au înaintat mai departe pe traseul stabilit.

„Noi nu suntem de acord ca păcatul să fie promovat în societate. Înainte era o rușine să se vorbească despre asta, dar acum la nivel de lege s-a ridicat păcatul acesta. Copii mei nu trebuie să vadă aceasta”, a spus o femeie corespondentului NM, care transmite live manifestația comunității.

 

De menționat că Marșul Solidarității – Pride 2022 are loc chiar dacă pe unele străzi din capitală au început lucrări de reparații. Evenimentul este monitorizat de mai mulți polițiști, care au înconjurat membrii comunității.

Tot astăzi, un grup de preoți și enoriași s-au adunat în apropierea monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului în semn de protest față de de desfășurarea Marșului Pride 2022. Aceștia au adus două bannere de mari dimensiuni cu mesajul „Stop propagării homosexualității”.

Anterior, primarul Ion Ceban a cerut comunității LGBT+ să își schimbe traseul, întrucât pe cel stabilit inițial a fost redirecționat transportul public, din cauza evenimentelor planificate în Piața Marii Adunări Naționale.

Mitropolia Moldovei a cerut în mod repetat autorităților mun. Chișinău să oprească „prin orice mijloace” desfășurarea marșului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: