PAS, despre candidatul socialiștilor la funcția de primar al Chișinăului: „E slab. Miza e Ceban”
Full Article 4 minutes read

PAS, despre candidatul socialiștilor la funcția de primar al Chișinăului: „E slab. Miza e Ceban”

Adrian Albu, candidatul PSRM la alegerile locale din această toamnă pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău ar fi un candidat „slab”, susține deputatul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Dorian Istratii. Parlamentarul este de părere că socialiștii l-au înaintat intenționat pe Albu la această funcție, pentru a crește șansele actualului primar de Chișinău, Ion Ceban, de a câștiga fotoliul de primar din primul tur.

„Pe față, Partidul „ȘOR” este miza rușilor, dar pe de altă parte, socialiștii au înaintat un candidat slab, care nu este cunoscut. Respectiv, se mizează ca Ion Ceban să treacă la alegeri, în Chișinău, din primul tur, ca să nu existe turul II. Chiar dacă Ion Ceban se declară pro-european, în realitate este proiectul Moscovei. (…) Ei s-au gândit să nu pună ouăle într-un coș, dar să le despartă. Pe unul să îl facă pro-european, ca să atragă votanții de dreapta și de centru-dreapta și pe altul care să meargă strict cu steagul Rusiei și să-i atragă pe cei de stânga”, a declarat deputatul PAS Dorian Istratii la Jurnal TV.

NM a încercat să obțină un comentariu de la președintele fracțiunii PSRM în Parlament, vicepreședintele Legislativului, Vlad Bătrîncea. Contactat, parlamentarul nu a răspuns nici la apelurile, și nici la mesajul expediat.

La fel, am încercat să obținem o reacție de la primarul de Chișinău, Ion Ceban și purtătoarea sa de cuvânt, Natalia Ixari. Contactați telefonic, niciunul nu a răspuns apelurilor noastre.

Amintim că PSRM a anunțat pe 3 august că îl propune pe deputatul socialist Adrian Albu pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. „Un candidat de încredere al socialiștilor la Primăria municipiului Chișinău”, a declarat Igor Dodon cu referire la Albu. Fostul președinte al statului, în prezent secretar executiv al PSRM, s-a arătat convins că parlamentarul este un candidat bun pentru municipalitate, cu șanse de câștig.

La rândul său, Adrian Albu a dat asigurări că dacă va ajunge primar, va lucra cu și pentru oameni. „Ajunge ca de fiecare dată altcineva să decidă pentru voi. Noi vom lucra pentru dumneavoastră și împreună cu dumneavoastră”, a spus el.

Cine este Adrian Albu și ce avere deține, vezi AICI.

De menționat că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie. Deocamdată, primarul de Chișinău, care este și liderul Partidului declarat pro-european „MAN”, Ion Ceban, nu a anunțat oficial dacă va participa sau nu la scrutinul electoral. Anterior, însă, Ceban, care a ajuns primar pe listele PSRM, a declarat că intenționează să candideze pentru un nou mandat.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida: 

  • Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată pe 22 octombrie 2022.
  • Candidatul Partidului Acasă Construim Europa, fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc care în prezent este cercetat penal în mai multe dosare penale, este vicepreședinta formațiunii Tatiana Bordeianu.
  • Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputat Lilian Carp.
  • Din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas.
  • Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.
  • Platforma Demnitate și Adevăr (DA) l-a desemnat pe Victor Chironda la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.
  • În timp ce Partidul Liber (PL) va fi prezentat de Ion Purice.
  • Partidul Socialiștilor din Republica Moldova l-a desemnat pe deputatul BCS Adrian Albu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: