Adrian Albu, gata să schimbe Parlamentul pe Primăria Chișinău. Socialistul va candida la șefia capitalei
Full Article 4 minutes read

Adrian Albu, gata să schimbe Parlamentul pe Primăria Chișinău. Socialistul va candida la șefia capitalei

Deputatul socialist Adrian Albu este candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, fostul președinte al țării, Igor Dodon, în cadrul unui briefing, susținut după ședința Comitetului Executiv al formațiunii politice.

„Un candidat de încredere al socialiștilor la Primăria municipiului Chișinău. Dl Albu este o persoană cu o experiență managerială destul de impunătoare. Suntem ferm convinși că dumnealui poate și va face tot posibilul pentru ca în Chișinău să se scrie o pagină de aur pentru dezvoltarea capitalei. (…) În aceste alegeri mizăm pe electoratul de stânga, dar și pe alegătorii de centru și alții care nu s-au determinat”, a declarat Igor Dodon.

La rândul său, candidatul socialiștilor a dat asigurări că va consulta programul electoral cu care va merge în campanie nu doar în interiorul formațiunii politice, dar și cu societatea civilă și chișinăuienii.

„Pentru noi, un postulat de bază pe care îl vom promova va fi incluziunea și participarea tuturor cetățenilor în viața Chișinăului. Vreau să atrag atenția cetățenilor că voi sunteți cei care decideți în ce direcție trebuie să meargă Chișinăul. (…)  Vom veni cu acele idei pe care le vreți voi. Ajunge ca de fiecare dată altcineva să decidă pentru voi. Noi vom lucra pentru dumneavoastră și împreună cu dumneavoastră”, a declarat Adrian Albu.

De menționat că Adrian Albu este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie jurist, Albu este, la moment,  și consilier al Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Anterior, el a deținut funcția de secretar general al Parlamentului și a activat în calitate de сonsilier al președintelui fracțiunii PSRM din Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit declarației sale de avere, depusă pentru anul 2022, parlamentarul a obținut anul trecut aproape 179 mii lei salariu pentru activitatea sa de deputat. Un salariu de puțin peste 118 mii lei, Albu a ridicat din activitatea sa în cadrul unei fundații. În aceeași perioadă de timp, deputatul socialist a beneficiat de indemnizații în valoare de aproape 400 mii lei, compensații de aproape 90 de mii și venituri din chirie de aproape 9 mii dolari, echivalentul a puțin peste 160 mii lei.

Albu declară, de asemenea, două terenuri agricole, dobândite în 2020, în valoare totală de peste 72 mii lei, trei apartamente, în valoare totală de peste 3,6 milioane lei și o casă de locuit, în valoare de 173 mii lei.

Candidatul PSRM, Adrian Albu, a trecut în declarația sa de avere o singură mașină, dobândită în 2018, valoarea căreia este estimată la 526 mii lei.

De menționat că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida: 

  • Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău.
  • Candidatul Partidului Acasă Construim Europa, fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc care în prezent este cercetat penal în mai multe dosare penale, este vicepreședinta formațiunii Tatiana Bordeianu.
  • Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputat Lilian Carp.
  • Din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas.
  • Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.
  • Platforma Demnitate și Adevăr (DA) l-a desemnat pe Victor Chironda la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.
  • Partidul Liberal (PL) va fi reprezentat de Ion Purice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: