PAS rămâne ferm pe poziție: alegeri anticipate în vara lui 2021
Full Article 2 minutes read

PAS rămâne ferm pe poziție: alegeri anticipate în vara lui 2021

Partidul Acțiune și Solidaritate insistă ca în acest an să se desfășoare alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de către liderul fracțiunii PAS Igor Grosu, după discuțiile din 16 martie cu șefa statului.

„Noi rămânem pe poziția anunțată anterior – pledăm pentru alegeri anticipate și considerăm că aceasta este dorința cetățenilor. Trbuie să urmăm acest angajament și, de comun acord cu fracțiunile parlamentare, la modul ideal, și în urma consultărilor cu președintele țării să putem ajunge la această decizie. Dincolo de alegeri, prioritatea zero este gestionarea crizei pandemice”, a declarat Igor Grosu.

Președintele interimar al PAS a precizat că parlamentul trebuie să susțină deciziile care se impun pentru achiziția vaccinurilor sau alocarea resurselor suplimentare în cazul impunerii unor noi restricții. De asemenea, deputatul s-a referit la deblocarea asistenței financiare externe.

„Știm că sunt unele voci în parlament care susțin că nu ar putea face asta un guvern în demisie. Atâta timp cât în parlament sunt deputați care pot ajunge la un numitor comun, noi ne putem asuma această responsabilitate”, a argumentat Grosu.

Parlamentarul susține că alegerile anticipate ar trebui să se desfășoare în vară.

„Noi am reiterat că este important să stabilim în primul rând alegerile anticipate pentru anul acesta, preferabil vara, să oferim toată asistența parlamentului pentru gestionarea crizei pandemice și să ne pregătim pentru alegeri”, a precizat Igor Grosu.

PAS a respins scenariul propus de Partidul Democrat, privind învestirea unui nou guvern, votarea legilor necesare pentru soluționarea crizei pandemice, iar ulterior neconvocarea legislativului timp de trei luni. Președintele interimar al PAS Igor Grosu a declarat că nu are încredere în unii actori politici.

„Scenariul acesta nu va rezista, știind cât de mare este tentația unor parlamentari de a vota orice numai pentru a-și prelungi viața parlamentară până în 2023”, a conchis liderul fracțiunii parlamentare PAS.

PAS rămâne ferm pe poziție: alegeri anticipate în vara lui 2021

Președinția Republicii Moldova

***

Președinta Maia Sandu desfășoară pe 16 martie consultări cu fracțiunile parlamentare. După finalizarea discuțiilor care au loc, separat, cu fiecare fracțiune parlamentară, șefa statului va susține un briefing de presă.

Șefa statului s-a întâlnit deja cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, cu reprezentanții grupului politic Pro Moldova și cu conducerea PDM.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: