Pavel Filip: După învestirea unui nou președinte, PDM își va retrage miniștrii de la guvernare
Full Article 2 minutes read

Pavel Filip: După învestirea unui nou președinte, PDM își va retrage miniștrii de la guvernare

După învestirea unui nou președinte, Partidul Democrat din Moldova (PDM) își va retrage miniștrii de la guvernare. Anunțul a fost făcut de către președintele formațiunii Pavel Filip, în cadrul unui briefing din 7 noiembrie, după ședința comună a Biroului Executiv al PDM și președinții organizațiilor teritoriale.

Pavel Filip a anunțat că, la fel ca înaintea primului tur de scrutin, PDM nu va susține niciun candidat și va lăsa alegătorii să decidă singuri pentru cine să voteze.

„R. Moldova a ajuns la un moment de cotitură. Considerând că R. Moldova și guvernarea are nevoie de o resetare, având în vedere tendințele la nivel regional, dar și intern, pornind de la consultările cu membrii și simpatizanții săi, PDM declară că: își reiterează apartenența la valorile social-democrate; PDM consideră că, după doi ani de instabilitate poltiică, secetă, pandemie – alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru țară, care ar fi aruncată în haos; PDM este consecvent: am asigurat mereu echilibrul și vom menține neutralitatea în alegerile prezidențiale. Îndemnăm membrii și susținătorii să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc. După învestirea președintelui nou ales, PDM își va retrage miniștrii de la guvernare”, a declarat Pavel Filip.

Liderul PDM a invitat toate partidele la dialog, pentru a identifica o formulă capabilă să depășească criza și să lupte cu pandemia.

Amintim că acordul privind formarea unei coaliții de guvernare între PDM și PSRM a fost semnat pe 16 martie.

Pe 28 octombrie, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon a declarat că vor fi operate remanieri în actualul guvern, după alegerile prezidențiale. De asemenea, acesta a criticat decizia PDM de a nu îl susține în cadrul primului tur de scrutin prezidențial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: