PDM își îndeamnă susținătorii să doneze bani pentru ca formațiunea să fie „mai vizibilă”
Full Article 2 minutes read

PDM își îndeamnă susținătorii să doneze bani pentru ca formațiunea să fie „mai vizibilă”

Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de către Pavel Filip, a anunțat pe 29 mai lansarea unei campanii de colectare de fonduri cu genericul „Donează pentru FAPTE”.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții PDM și-au chemat susținătorii să doneze mijloace financiare, pentru ca formațiunea să fie „mai vizibilă”.

„Oricine dorește să susțină Partidul Democrat, o poate face prin intermediul platformei noastre online. Pentru aceasta trebuie să aveți un card bancar, buletinul de identitate și să accesați meniul ”Donează” de pe pagina noastră web (…). Donația dvs. ne va ajuta să fim mai vizibili. Mulțumim mult pentru susținere! Împreună vom reuși să construim o MOLDOVA ALTFEL!”, se arată în declarația de presă.

***

Amintim că Pavel Filip a preluat conducerea PDM în septembrie 2019. Fostul președinte al formațiunii este Vladimir Plahotniuc. Acesta a renunțat la șefia partidului în iunie 2019, la scurt timp după ce blocul ACUM (format la acea etapă din PAS și Platforma DA) a făcut alianță cu PSRM și a învestit un nou guvern. În februarie 2020, mai mulți deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit PDM.

Pe 18 mai 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vladimir Plahotniuc ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Acesta a precizat că fostul președinte al Partidului Democrat a obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În februarie 2021, președinta Maia Sandu i-a retras lui Vladimir Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”.

***

PDM și-a anunțat intenția de a participa la scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021. În premieră, președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov nu se va regăsi pe lista candidaților propuși la funcția de deputat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: