Pedeapsa pe care a primit-o tânăra care a lovit mortal o copilă la Fălești
Full Article 2 minutes read

Pedeapsa pe care a primit-o tânăra care a lovit mortal o copilă la Fălești

Tânăra de 24 de ani care a tamponat mortal, pe trecerea de pietoni, o copilă de 10 ani în raionul Fălești, a primit o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare reală și aproape un milion de lei încasați cu titlu de prejudiciu moral.

Sentința a fost pronunțată la 20 februarie 2023, de către magistrații Judecătoriei Bălți, sediul Fălești.

Potrivit sentinței, tânăra a fost recunoscută vinovată de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 6 luni, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei, în beneficiul succesorilor părții vătămate, a sumei de 950 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 2625,8 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 2 decembrie 2022, aproximativ la ora 07:35, învinuita, aflându-se la volanul unui automobil, pe un traseu din raionul Fălești, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, precum existenţa altor participanţi la trafic, contrar Regulamentului circulaţiei rutiere, s-a încadrat în manevra de depăşire a unui alt automobilul, cu ieşirea pe banda de circulaţie în sens opus, şi ca rezultat, a tamponat cu partea frontală a automobilului un pieton, care s-a dovedit a fi o minoră. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorei i-au fost cauzate traume incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Amintim că, la începutul lunii decembrie o copilă de 10 ani a fost lovită pe o trecere de pietoni din orașul Fălești, care din nefericire s-a stins la spital. Șoferița bănuită în acest caz a început să fie cercetată penal, dar în libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: